Consilierii PNL, USR şi o parte din PMP au părăsit şedinţa CGMB acuzând că nu li se respectă dreptul la dialog/ Turcescu, în război cu Firea: Vorbim de o agendă bizară, paralelă cu nevoile bucureştenilor

Consilierii PNL, USR şi PMP au părăsit sala de consiliu în care se desfăşura, miercuri, şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, acuzând PSD şi ALDE că nu respectă dreptul la dialog.

2700 afișări
Imaginea articolului Consilierii PNL, USR şi o parte din PMP au părăsit şedinţa CGMB acuzând că nu li se respectă dreptul la dialog/ Turcescu, în război cu Firea: Vorbim de o agendă bizară, paralelă cu nevoile bucureştenilor

Consilierii PNL, USR şi PMP au părăsit şedinţa CGMB acuzând că nu li se respectă dreptul la dialog/ Turcescu: Măsuri populiste, cu o agendă bizară, paralelă cu nevoile bucureştenilor (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"PSD şi ALDE nu respectă dreptul la dialog pe care trebuie să îl aibă orice consilier general ales. Noi am vrut să discutăm pe marginea mai multor proiecte controversate de-a dreptul pe care le-a propus astăzi majoritatea. Nedându-ne dreptul la dialog şi la cuvânt, am decis să ieşim din sală, protestând astfel faţă de poziţia intransigentă şi nejustificată a majorităţii formate de către PSD şi ALDE. Protestăm astăzi împreună şi domnul Turcescu şi domnul Nicuşor Dan suntem solidari faţă de modul în care PSD înţelege să guverneze Bucureştiul astăzi", a declarat Ciprian Ciucu, consilier PNL.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă nu vrea altceva decât să poată exprima ideile alegătorilor.

"Noi am primit un mandat de la cetăţeni ca să îi reprezentăm în Consiliul General şi să ne exprimăm opiniile cu care ei ne-au mandatat. Nu am venit aici să fim un fundal pe care doamna primar şi consilierii PSD să îşi exprime idei electorale. Am venit să dezbatem. Cât timp vom avea drept de dezbatere, vom expune ideile cetăţenilor care ne-au mandatat. Cât timp nu vom avea acest drept, ne vom retrage de la şedinţă", a declarat Nicuşor Dan, preşedinte USR.

Pe de altă parte, Robert Turcescu, consilier PMP, a declarat că ordinea de zi a şedinţei CGMB cuprinde aproape exclusiv "măsuri populiste".

"Îi invit pe toţi cei care sunt interesaţi de soarta bucureştenilor să consulte pe site-ul primăriei ordinea de zi supusă astăzi în dezbatere în şedinţa CGMB. Veţi vedea cu toţii că avem de-a face aproape exclusiv cu măsuri populiste, cu o agendă bizară, paralelă cu nevoile bucureştenilor. Discutăm despre aprobarea înfiinţării şi aprobarea aprobării înfiinţării, în niciun caz despre lucruri concrete, când de fapt ne aflăm într-un Bucureşti care are probleme de infrastructură grave. Se apropie iarna, când plouă e inundaţie în toată Capitala. Noi astăzi am fost puşi cu toţii, ca la şcoală, să stăm cuminţi în băncuţele noastre. Nu cumva să o deranjăm pe doamna primar, nu cumva să îndrăznim să avem opinii contrare faţă de cele ale doamnei Firea. Nu putem tolera un astfel de lucru. Suntem solidari astăzi, grupurile PNL-PMP-USL în această decizie şi nu vom reveni în sala de consiliu decât în momentul în care se va transforma într-un for de dezbatere, în care sunt admise în mod democratic şi opinii care nu convin actualului primar general", a declarat Robert Turcescu, consilier PMP.

În replică, social democratul Honorius Circa a declarat că înaintea şedinţei Consiliului au existat şedinţe de comisie în care reprezentanţii grupurilor şi-au spus punctele de vedere.

"Au fost şedinţe de comisii în care reprezentanţii grupurilor şi-au spus punctele de vedere, s-au comentat punctele de vedere pe larg. Având o ordine de zi lungă astăzi, la începutul şedinţei i-am rugat pe toţi colegii mei să ia cuvântul, dacă se poate, pe grupuri politice şi dacă mai sunt lucruri de lămurit, să se pună întrebări. Au incercat pur şi simplu o diversiune prin faptul că, invocând că nu li se dă dreptul la cuvânt, au căutat un motiv să părăsească sala, fie pentru a nu vota proiectele care sunt pe ordinea de zi, fie pentru a pune într-o lumină proastă Consiliul General şi primarul general. Toată lumea a avut dreptul la cuvânt. S-au discutat în mod liber şi democrat toate punctele de pe ordinea de zi. Nu cred că a îngrădit cineva dreptul la cuvânt al nimănui. Nu cred că gestul colegilor noştri le face cinste", a declarat Honorius Circa, consilier PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici