Consiliul Concurenţei investighează Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări şi Ministerul Finanţelor

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie legată de decontarea serviciilor medicale de către unităţile publice şi private, suspectând că există o diferenţă între aceşti furnizori prin majorarea valorii serviciilor de stat, verificările vizând ministerele Sănătăţii şi Finanţelor şi CNAS.

750 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei investighează Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări şi Ministerul Finanţelor

Consiliul Concurenţei investighează Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări şi Ministerul Finanţelor

”Autoritatea de concurenţă suspectează că prin majorarea valorii serviciilor medicale decontate unităţilor sanitare publice (introdusă prin HG 791/2015 şi menţinută prin HG 161/2016) se crează premisele unei diferenţieri între furnizorii privaţi şi aceia publici, cu privire la repartizarea fondurilor destinate decontării serviciilor medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate”, se arată înt-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Creşterea valorii serviciilor din sistemul de stat ar fi fost justificată de necesitatea acoperirii majorărilor salariale acordate medicilor.

În aceste condiţii, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei spune că instituţia ”înţelege necesitatea creşterii salariale din domeniul sanitar, investigaţia declanşată având drept scop analizarea conformităţii măsurilor adoptate cu regulile în materie de concurenţă, (…) iar declanşarea unei proceduri de investigaţie nu reprezintă o antepronunţare cu privire la constatarea unei încălcări a legii concurenţei”.

Verificările privind posibila încălcare a reglementărilor din domeniul concurenţei vizează Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici