Constanda ar putea renunţa la cele 17 milioane euro pe care le cere de la CGMB

Omul de afaceri Costiscă Constanda este dispus să renunţe la despăgubirile de peste 17 milioane euro pe care le cere Consiliului General dacă aleşii locali îi vor aproba proiectul urbanistic în forma cerută de el şi aprobată de Curtea de Apel, a afirmat, miercuri, primarul general Adriean Videanu.

1 afișare

Cu alte cuvinte, pentru a scăpa de datoria de peste 17 milioane euro, consilierii municipali ar trebui să fie de acord ca omul de afaceri să construiască "zgârie-nori" în parcul Bordei.

"Am avut o discuţia cu domnul Constanda, cu avocatul acestuia şi cu liderii de grup din CGMB pentru a găsi o soluţie amiabilă prin care să nu afectăm bugetul municipal. Constanda ar renunţa la acele penalităţi, evident cu unele condiţii", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Adriean Videanu.

Una din condiţiile impuse de Constanda ar fi schimbarea indicatorilor urbanistici ai zonei Bordei.

Transformarea indicativilor urbanisitice ai terenului Bordei se poate face numai de către CGMB, prin aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Adică, consilierii municipali ar fi scutiţi de la plata celor 17 milioane de euro dacă trasformă terenul din V4 (zonă verde cu acces public, cu funcţiune de parc sau zonă de agrement) în M3 (zonă cu constrsucţii mixte cu regim de înălţime de cel puţin 8-10 nivele).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici