Constanţa: Arhiepiscopia pregăteşte 130.000 de sticle de apă sfinţită pentru Bobotează

Arhiepiscopia Tomisului va pregăti pentru marţi, de Bobotează, 130.000 de sticle cu apă sfinţită, care vor fi împăţite pe stradă locuitorilor din Constanţa, unde va avea loc şi o procesiune spre Portul Tomis, iar apoi va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor.

753 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Arhiepiscopia pregăteşte 130.000 de sticle de apă sfinţită pentru Bobotează

Constanţa: Arhiepiscopia pregăteşte 130.000 de sticle de apă sfinţită pentru Bobotează (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, etichetarea şi pregătirea celor 130.000 de sticle care vor fi umplute cu aghiasmă va fi făcută sâmbătă, de voluntari, la sediul Palatului Arhiepiscopal. Apa sfinţită va fi îmbuteliată în pet-uri special pregătite, iar cu ajutorulal jandarmilor şi pompierilor constănţeni va fi împărţită credincioşilor marţi, în ziua de Bobotează.

Ceremoniile prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului vor începe de luni, cu slujbe la Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", iar în ziua de Bobotează, după slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, credincioşii vor porni în procesiune spre Portul Tomis, unde va avea loc, de la ora 12.00, slujba de sfinţire a apelor.

Conform tradiţiei, în apa mării vor fi aruncate trei cruci pentru a fi recuperate de curajoşii care vor sfida gerul Bobotezei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici