Constanţa: Inspector antifraudă reţinut după ce a primit bani ca să nu-şi îndeplinească atribuţiile

Un inspector antifraudă din Constanţa a fost reţinut de DNA, joi, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 3.000 de euro de la un om de afaceri ca să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

582 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Inspector antifraudă reţinut după ce a primit bani ca să nu-şi îndeplinească atribuţiile

Constanţa: Inspector antifraudă reţinut după ce a primit bani ca să nu-şi îndeplinească atribuţiile (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 10 iulie, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit 5.000 de lei de la un om de afaceri pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în urma unui control făcut la firma acestuia.

De asemenea, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe, el a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul altei firme, suma de 3.000 de euro.

Joi, Popa a primit banii respectivi de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, prilej cu care procurorii anticorupţie au organizat un flagrant.

Dumitru Adrian Popa a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru două infracţiuni de luare de mită, iar vineri va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest caz procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici