Constanţa: Militar american implicat într-un accident, cercetat pentru vătămare corporală

Un militar american de la Baza Mihail Kogălniceanu implicat, luni, într-un accident rutier în urma căruia trei persoane au fost rănite uşor va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

74 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Militar american implicat într-un accident, cercetat pentru vătămare corporală

Constanţa: Militar american implicat într-un accident, cercetat pentru vătămare corporală (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, inspectorul Marius Ghiţă, a declarat, marţi, că militarul urmează să fie cercetat pentru vătămare corporală din culpă, iar dosarul va fi trimis în cursul acestei zile către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Conform procedurilor, cazul va fi declinat ulterior autorităţilor americane.

De asemenea, militarului i-a fost reţinut permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor, a mai spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Un militar american de la Baza Mihail Kogălniceanu a fost implicat, luni, într-un accident rutier în urma căruia trei persoane au fost rănite uşor. Militarul se afla la volanul unui Jeep închiriat, iar la ieşirea dintr-o benzinărie din localitatea Mihail Kogălniceanu el nu a acordat prioritate, maşina lovind un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului, cele trei persoane aflate în maşina lovită au fost rănite uşor, însă nu au necesitat spitalizare.

În urmă cu trei ani, un alt militar american a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia un bătrân a decedat.

Accidentul a avut loc în 16 mai 2005, pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa. Atunci, un militar american care conducea un microbuz aflat într-o coloană formată din trei autovehicule în care se aflau militari români şi americani în misiune de la Mihail Kogălniceanu l-a accidentat pe bărbatul în vârstă de 79 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Bătrânul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar a decedat două zile mai târziu. Sergentul Craig Steven Fisher, cel care a produs accidentul, a părăsit la scurt timp ţara, beneficiind de imunitatea acordată de statul român militarilor americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici