Constanţa: Peste 500 de saci cu gunoi, adunaţi din Parcul Tăbăcărie de către militari americani

Peste 500 de saci cu gunoi au fost adunaţi, vineri după-amiază, din Parcul Tăbăcărie din Constanţa, de către 45 de militari americani, dar şi de angajaţi ai Regiei de Apă, în urma unei acţiuni de ecologizare, militarii americani spunând că participă la manifestări similare şi în ţara lor.

203 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Peste 500 de saci cu gunoi, adunaţi din Parcul Tăbăcărie de către militari americani

Constanţa: Peste 500 de saci cu gunoi, adunaţi din Parcul Tăbăcărie de către militari americani (Imagine: Alexandru Mihaescu/Arhiva Mediafax Foto)

Peste o sută de voluntari, între care 25 de infanterişti marini din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 15.1 şi 20 de militari ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii de la Baza Militară ”Mihail Kogălniceanu”, dar şi angajaţi ai Regiei de Apă au participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Parcului Tăbăcărie din Constanţa, desfăşurată sub genericul “Natura uneşte”.

Potrivit reprezentanţilor RAJA Constanţa, în urma acţiunii, au fost adunaţi peste 500 de saci cu gunoi, fiind colectate inclusiv bidoane de combustibil, pubele şi PET-uri, iar militarii americani au mers cu hidrobiciclete pe Lacul Tăbăcarie, pentru a strânge gunoaiele de la suprafaţa apei.

Militarii americani au declarat jurnaliştilor că ideea acestei acţiuni le-a fost dată de către un coleg care s-a plimbat prin Parcul Tăbăcărie, i-a plăcut, dar a observat că sunt anumite zone unde sunt gunoaie.

Ei au spus că participă la manifestări similare şi în ţara lor, iar recent au fost prezenţi la o acţiune de ecologizare a plajei din Mamaia.

Directorul RAJA, Felix Stroe, a afirmat că îşi doreşte ca locuitorii din Constanţa să preia modelul militarilor americani în privinţa acţiunilor de ecologizare.

“Parcul Tăbăcărie este cea mai mare zonă verde a Constanţei, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea şi din ţară. Suntem convinşi că asemenea acţiuni influenţează pozitiv dezvoltarea spiritului civic al comunităţii şi reprezintă un semnal de alarmă asupra faptului că viitorul şi sănătatea copiilor noştri depind de modul în care cu toţii respectăm mediul înconjurător. Aşa cum pentru militarii americani a devenit o obişnuinţă să susţină periodic asemenea acţiuni de ecologizare trebuie ca şi noi, constănţenii, să le urmăm exemplu, să fim conştienţi că putem să ne dărui nouă şi copiilor noştri o viaţă mai sănătoasă prin protejarea naturii”, a afirmat directorul RAJA.

Participanţii la acţiune au purtat tricouri albe inscripţionate cu siglele organizatorilor şi logo-ul “Natura ne uneşte!”.

Militarii din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 15.1 provin dintr-o unitate militară din Virginia de Nord, unde lunar desfăşoară acţiuni de curăţenie şi igienizare a unei porţiuni de autostradă.

Acţiunea de ecologizare a fost organizată de Liga Navală a Statelor Unite, Unitatea Militară Black Sea Rotational Force 15.1 şi RAJA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici