Constanţa: Traian Băsescu a ajuns la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", unde va avea loc o slujbă

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, în jurul orei 16.45, împreună cu soţia sa, Maria, cu două ore mai devreme decât era programat, la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiul Constanţa, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al mamei sale, Elena Băsescu.

165 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Traian Băsescu a ajuns la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", unde va avea loc o slujbă

Constanţa: Traian Băsescu a ajuns la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", unde va avea loc o slujbă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Şeful statului a coborât din maşină şi s-a îmbrăţişat cu două persoane care îl aşteptau să îi prezinte condoleanţe, după care s-a adresat jurnaliştilor spunându-le: "Măi, copii, n-aţi obosit şi voi?".

Traian Băsescu şi soţia sa au intrat apoi în biserică, unde urmează ca în jurul orei 18.00 să fie oficiată o slujbă religioasă, la care vor avea acces doar operatorii de televiziuni pentru o foarte scurtă perioadă de timp. La căpătâiul Elenei Băsescu se aflau deja nepoatele sale, Elena şi Ioana Băsescu.

Peste o sută de persoane au sosit, până în prezent, la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiul Constanţa, cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor", pentru a aduce un ultim omagiu Elenei Băsescu, decedată în data de 4 octombrie.

Printre instituţiile care au depus, până în prezent, coroane de flori se află Camera de Comerţ, Navigaţie şi Industrie Constanţa, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Primăria Constanţa, Prefectura Constanţa, Organizaţia municipală a PDL Constanţa, organizaţia judeţeană a PDL Constanţa şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa.

Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa, iar până atunci sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne depus în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiu, cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor".

Potrivit preoţilor de la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", înmormântarea este programată pentru miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanţa, unde este înmormântat şi tatăl preşedintelui Traian Băsescu. Până atunci, sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Constanţa, unde a fost depus marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00.

Miercuri dimineaţă, la Constanţa se va afla şi premierul Emil Boc pentru înmormântarea Elenei Băsescu, şedinţa săptămânală de guvern urmând să fie programată pentru după-amiaza zilei de miercuri.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit în ţară, luni seară, cu o aeronavă de linie, de la Bruxelles, unde participa la un summit UE-Asia, după ce a aflat despre decesul mamei sale în cursul după-amiezii de luni.

Şeful statului a ajuns, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.30, la locuinţa mamei sale de la Constanţa, a mulţumit ziariştilor pentru condoleanţe, după care a intrat în bloc. Preşedintele a venit însoţit de fiica sa cea mare, Ioana, care fusese şi mai devreme la locuinţa bunicii, alături de ceilalţi membri ai familiei.

Elena Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu, a murit, luni, la Constanţa, la vârsta de 82 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici