Constanţa: Un taximetrist a fost găsit mort după ce a fost bătut, împuşcat şi incinerat

Taximetristul găsit mort joi, 24 ianuarie, pe un câmp din apropierea localităţii constănţene Deleni, a fost bătut crunt, după care a fost împuşcat şi apoi incinerat, iar acum poliţiştii încearcă să dea de urma autorului crimei.

5 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Un taximetrist a fost găsit mort după ce a fost bătut, împuşcat şi incinerat

Constanţa: Un taximetrist a fost găsit mort după ce a fost bătut, împuşcat şi incinerat

Victima, care a fost găsită dezbrăcată lângă un stâlp de înaltă tensiune, la trei kilometri distanţă de comuna Deleni, avea dinţii sparţi, mai multe urme de lovituri pe chip şi pe corp şi o leziune circulară penetrantă în zona stângă a craniului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, a declarat, duminică, că, potrivit necropsiei, moartea acestuia a fost violentă şi a survenit "ca urmare a unei plăgi împuşcate cranio-cerebrale", iar leziunile de arsură constatate la necropsie au fost produse postmortem.

Conform necropsiei, "celelalte leziuni de la nivelul capului au fost produse de un corp contondent, iar cele de la nivelul zonei abdominale posterioare, prin lovire cu sau de un corp dur". Raportul medicilor legişti probează astfel că bărbatul a fost bătut crunt înainte de a fi omorât.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, victima are 51 de ani şi este din Constanţa. Poliţiştii nu au vrut, deocamdată, să facă public numele lui, prezentându-i doar iniţialele, deoarece ancheta este încă în plină desfăşurare. Din primele verificari s-a stabilit că victima lucra la o firmă de taximetrie şi, potrivit anchetatorilor, cel mai probabil bărbatul a fost ucis în scop de jaf.

Cadavrul lui B.H. a fost descoperit de un bărbat care se întorcea de la muncă, pe o solă de grâu din apropierea DC 29, la intrarea în Deleni, pe drumul către satul Petroşani. Victima se afla lângă un stâlp de înaltă tensiune, fără haine, cu arsuri pe tot corpul.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au avut mai multe variante legate de modul în care bărbatul şi-a pierdut viaţa. Iniţial, anchetatorii au crezut că au de-a face cu un accident, bănuind că acesta venise să fure cablul de înaltă tensiune şi a murit electrocutat. Apoi, ei au luat în calcul varianta sinuciderii după ce au găsit în apropiere de zona respectivă un bidon din plastic, de cinci litri, care conţinea urmele unui lichid inflamabil, şi o brichetă.

Poliţiştii s-au gândit că au de-a face cu o crimă în momentul în care au văzut că bărbatul decedat fusese târât cîţiva metri.

Ulterior, în urma efectuării necropsiei s-a stabilit că bărbatul a fost împuşcat în gură, după care cadavrul acestuia a fost dus pe câmp şi incendiat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, din IGPR, sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici