Constantin Bălăceanu Stolnici: Regele Mihai, una din personalităţile istoriei noastre

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a declarat că moartea Regelui Mihai este o pierdere a unei mari personalităţi care, prin gestul de la 23 august 1944, a făcut un enorm bine pentru viitorul istoriei României, apreciind că, pe viitor, Casa Regală că nu va mai fi decât ”un fel de amintire”.

863 afișări
Imaginea articolului Constantin Bălăceanu Stolnici: Regele Mihai, una din personalităţile istoriei noastre

Constantin Bălăceanu Stolnici: Regele Mihai, una din personalităţile istoriei noastre

”Este o pierdere pentru că a fost una din marile personalităţi ale istoriei noastre care a făcut, prin gestul de la 23 August, un enorm bine pentru viitorul istoriei noastre. Eu cred că este una dintre pierderile mari”, a declarat pentru MEDIAFAX academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

El a mai spus că, pentru România, Casa Regală a fost factorul principal pentru modernizarea ţării, pentru crearea independenţei şi pentru intrarea românilor în circuitul european.

”După părerea mea, Casa Regală cred că nu va mai fi decât un fel de amintire, de relicvă istorică. Cred că nu va mai avea un rol politic”, a mai spus academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Marţi seara, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă.

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici