Constantin Iancu, acuzat de sechestrare de persoane, achitat de Tribunalul Dolj

Fostul director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Constantin Iancu, acuzat de sechestrare de persoane, a fost achitat, vineri, de către magistraţii Tribunalului Dolj, decizia instanţei putând fi atacată cu apel.

289 afișări
Imaginea articolului Constantin Iancu, acuzat de sechestrare de persoane, achitat de Tribunalul Dolj

Costel Iancu, acuzat de sechestrare de persoane, achitat de Tribunalul Dolj (Imagine: www.evz.ro)

Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Dolj, Constantin Iancu a fost achitat pentru acuzaţia de iniţiere sau constitutire a unui grup infracţional organizat, totodată pentru aceeaşi acuzaţie fiind achitaţi şi Lucian Bîltac, Geromin Victor Bîltac, Robert Ştefăniţă Bîltac, Sandu Marian (fost Cristescu) şi Capotescu Gheorghe-Laurenţiu.

Fostul şef al ANIF Constantin Iancu este achitat şi pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal asupra părţilor vătămate Alexandru Andrei, Dorina Andrei şi Merişanu Marius Cristian.

De asemenea, Iancu a mai fost achitat pentru ameninţare şi de lovire sau alte violenţe.

La începutul lunii iulie, magistraţii Tribunalului Dolj au audiat ultimii martori în dosarul în care fostul director al ANIF Constantin Iancu este acuzat de sechestrare de persoane.

Procurorul de caz a adus în instanţă câteva înregistrări audio prin care unul dintre inculpaţi, Sandu Marian, fost Cristescu, zis şi Fibră, discută cu unul dintre amicii săi, căruia îi spune că "a făcut un lucru rău", întrucât a bătut nişte persoane.

Constantin Iancu le-a spus magistraţilor că este nevinovat, fapta pentru care este acuzat fiind o înscenare.

"Sunt nevinovat. Am fost purtat trei ani de zile prin tribunale degeaba. Totul este o înscenare pusă la cale de Alexandru (omul de afaceri care acuză că a fost sechestrat - n. r.) pentru a nu-şi mai plăti datoriile faţă de fraţii Bîltac. Nu l-am bătut, nu l-am hărţuit, nu l-am tăiat. Sunt numai minciuni", a declarat atunci Constantin Iancu.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Dolj a cerut instanţei să-i dea fostului director al ANIF maximul prevăzut de lege pentru faptele de care este acuzat, judecătorul anunţând că pronunţarea în dosar va fi făcută în 10 iulie.

Procesul în dosarul de sechestrare în care este acuzat Constantin Iancu este la al şaptelea termen, primul judecându-se în 25 martie 2009.

DIICOT va ataca decizia prin care Constantin Iancu a fost achitat

Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, vor ataca sentinţa magistraţilor Tribunalului Dolj, prin care Constantin Iancu, fostul director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), a fost achitat pentru cele patru capete de acuzare pentru care a fost trimis în judecată.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, nu primise oficial sentinţa Tribunalului Dolj, prin care Constantin Iancu a fost achitat pentru patru capete de acuzare.

Procurorul DIICOT Flavius Cristea a declarat corespondentului MEDIAFAX că sentinţa Tribunalului Dolj va fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

"Noi n-am primit oficial nimic de la Tribunalul Dolj. Am apucat să văd comunicatul. Vom ataca cu apel sentinţa", a declarat procurorul Flavius Cristea.

Constantin Iancu spune că prin decizia de achitare s-a pus capăt "înscenării" şi "mascaradei"

Constantin Iancu a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că magistraţii Tribunalului Dolj au pus capăt "înscenării" care i-a fost făcută şi că aşteaptă ca presa să mediatizeze decizia instanţei.

"Justiţia şi-a spus cuvântul şi practic s-a pus capăt acestei înscenări şi mascarade în care am fost acuzat de nu ştiu ce fapte. Aştept ca presa să mediatizeze măcar pe jumătate cât a mediatizat acele fapte de care până la urmă s-a dovedit că nu sunt vinovat. Nu voi mai merge în instanţă cu ei", a spus Constantin Iancu.

El a mai afirmat că nu se va mai implica în politică, urmând să se ocupe de agricultură.

"De acum înainte eu mă voi ocupa de agricultură şi de asociaţia producătorilor agricoli, al cărei preşedinte sunt. Avem probleme mari de rezolvat în agricultură şi cred că este nevoie de mine. Nu mă mai implic în politică şi în niciun partid politic", a mai spus Constantin Iancu.

În octombrie 2006, mai multe persoane, între care şi Constantin Iancu, au fost reţinute de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzate că l-au blocat în trafic pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, cu scopul de a-l forţa să îl coopteze pe Constantin Iancu ca asociat la una dintre societăţile în care Andrei era asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici