Consulat Ungaria Cluj: Aproximativ 70 % din cei care s-au înscris să voteze la referendum au fost prezenţi - FOTO

Aproximativ 70 la sută din persoanele care s-au înscris la Consulatul General al Ungariei din Cluj să voteze la referendumul privind migranţii şi-au exprimat, până la ora 17.00, o opţiune, în timp ce cei care au dublă cetăţenie au depus, în cadrul aceluiaşi proces, câteva mii de buletine de vot.

843 afișări
Imaginea articolului Consulat Ungaria Cluj: Aproximativ 70 % din cei care s-au înscris să voteze la referendum au fost prezenţi - FOTO

Consulat Ungaria Cluj: Aproximativ 70 % din cei care s-au înscris să voteze la referendum au fost prezenţi - FOTO

Bekefi Annamaria, reprezentant al Consulatului General al Ungariei, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că procesul de votare în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranţilor impuse de Uniunea Europeană s-a desfăşurat normal.

"La Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, unde a fost deschisă o secţie de votare, s-au înscris pentru a vota duminică 379 de persoane – diplomaţi, turişti, oameni de afaceri aflaţi la Cluj. Dintre acestea, circa 60-70%, undeva peste 200, au votat până la ora 17.00 şi şi-au depus votul în singura urnă pusă la dispoziţie. Procesul electoral s-a desfăşurat normal, nu au fost probleme", a spus Bekefi Annamaria.

Potrivit acesteia, persoanele care au dublă cetăţenie au avut posibilitatea, începând cu 19 septembrie, să voteze în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranţilor impuse de Uniunea Europeană. Acestea au depus, până duminică, în urnele speciale, câteva mii de voturi aflate în plicuri sigilate.

Secţia de votare de la Consulatul General al Ungariei este deschisă, duminică, între orele 6.00 – 19.00, prima persoană care a votat prezentându-se la ora 6.15.

Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca a deschis, duminică, o secţie de votare la care votează cetăţenii Ungariei şi maghiarii din România care au dublă cetăţenie.

În Ungaria, Oficiul Naţional Electoral a anunţat că duminică, la ora locală 15.00 (16.00 ora României), 2.448.614 persoane (30,66 la sută din numărul total de alegători) au votat în cadrul referendumului privind cotele de redistribuire a imigranţilor impuse de Uniunea Europeană. Cel mai mare număr de participanţi la vot a fost înregistrat până la acea oră în judeţul Vas (35,45 la sută), iar cel mai mic în judeţul Borsod-Abauj-Zemplen (28,58 la sută).

În cadrul referendumului, cetăţenii ungari cu drept de vot trebuie să răspundă la următoarea întrebare: "Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze relocarea cetăţenilor străini în Ungaria fără aprobarea Adunării

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici