Oficial ungar: UE prezintă temeri în legătură cu referendumul din Ungaria privind cotele de refugiaţi

Uniunea Europeană manifestă temeri în legătură cu referendumul privind cotele de refugiaţi care va fi organizat în Ungaria pe data de 2 octombrie şi încearcă să împiedice desfăşurarea lui cu fiecare ocazie, a declarat Csaba Domotor, secretar de stat în Cabinetul premierului, citat de MTI.

901 afișări
Imaginea articolului Oficial ungar: UE prezintă temeri în legătură cu referendumul din Ungaria privind cotele de refugiaţi

Oficial ungar: UE prezintă temeri în legătură cu referendumul din Ungaria privind cotele de refugiaţi (Imagine: Adrian Piclisan/ Mediafax Foto)

Comentariile critice ale oficialilor europeni privind organizarea referendumului sunt "extrem de şocante", a declarat el la o conferinţă de presă de la Budapesta.

Având în vedere că referendumul este o instituţie fundamentală a democraţiei, "cerem tuturor liderilor UE să nu dorească să protejeze Europa de cetăţenii săi, ci să le ia în considerare îngrijorările".

Referendumul ar putea chiar să consolideze Europa şi să o ajute să devină capabilă să îşi protejeze comunităţile şi cultura şi să garanteze siguranţa cetăţenilor săi, a adăugat Domotor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici