Viktor Orban avertizează asupra posibilităţii ca Europa să se confrunte cu un nou val de imigranţi

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Europa s-ar putea confrunta în toamnă cu un noul val de imigranţi care să încerce să ajungă în spaţiul UE foloind ruta balcanică, notează agenţia de ştiri MTI.

2840 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban avertizează asupra posibilităţii ca Europa să se confrunte cu un nou val de imigranţi

Viktor Orban avertizează asupra posibilităţii ca Europa să se confrunte cu un nou val de imigranţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Orban s-a întâlnit luni la Belgrad cu omologul său sârb, Alexandar Vucic, unde cei doi au discutat despre modalităţile de cooperare în legătură cu gestionarea fluxurilor de imigranţi care călătoresc pe aşa numită rută balcanică de migraţie.

"Trebuie să ne pregătim pentru o toamnă dificilă," a declarat premierul ungar, care a adăugat că acordul dintre UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei este fragil, iar ruperea acestui acord ar putea provoca o noua criză a refugiaţilor.

Orban a mai declarat că Ungaria vrea să "protejeze ceea ce a realizat până în prezent" şi nu va tolera încălcări ale legii. Aceasta include şi încercările de a intra ilegal în ţară, a completat el.

În ceea ce priveşte subiectul referendumului din Ungaria, programat pentru data de 2 octombrie, Orban a declarat că "Bruxelles-ul doreşte să impună reguli care sunt împotriva intereselor statelor membre, iar dacă acest lucru nu se schimbă, atunci va conduce la o dispută politică şi juridică prelungită".

"Cu cât obţinem un sprijin mai consistent la referendum, cu atât vom avea mai mari şanse să câştigăm această bătălie împotriva Bruxellesului", a mai adăugat oficialul ungar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici