Video Imigranţi prinşi de Poliţiştii de frontieră: 27 de sirieni şi un irakian încercau să intre ilegal în România. O călăuză sârbă a fost reţinută - VIDEO

Poliţiştii de frontieră au prins, în noaptea de joi spre vineri, 27 de migranţi sirieni şi un irakian, în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia, câteva ore mai târziu fiind depistată şi o posibilă călăuză, un sârb reţinut după ce oamenii legii au tras un foc de armă.

306 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş au observat, în noaptea de joi spre vineri, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, un grup de persoane care trecea ilegal frontiera din Serbia în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Grupul era format din 28 de persoane, 26 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, şi doi copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că 27 dintre aceştia sunt cetăţeni sirieni, iar unul irakian.

De asemenea, s-a stabilit că bărbatul reţinut câteva ore mai târziu este cetăţean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii au observat un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Poliţiştii de frontieră l-au somat pe acesta, însă bărbatul nu s-a oprit, încercând să fugă spre Serbia, astfel că pentru reţinerea sa poliţiştii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de armă în plan vertical.

Autorităţile de frontieră române le-au contactat pe cele sârbe pentru derularea în comun a cercetărilor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

De asemenea, dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici