Contractul dintre firma soţiei primarului Poteraş şi CNI a fost reziliat prin acordul părţilor

Contractul de construire a sălii de sport din Clinceni, dintre CNI şi firma All Plan Construction, la care soţia lui Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, deţine 50% din acţiuni, a fost reziliat prin acordul părţilor, a declarat pentru MEDIAFAX Ana Maria Topoliceanu, directorul general al CNI.

108 afișări
Imaginea articolului Contractul dintre firma soţiei primarului Poteraş şi CNI a fost reziliat prin acordul părţilor

Contractul dintre firma soţiei primarului Poteraş (Foto) şi CNI a fost reziliat prin acordul părţilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Ca urmare a deciziei ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, de a nu mai finanţa în acest an realizarea unor obiective noi, din categoria sălilor de sport, pentru sala de sport de la Clinceni nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor, nu s-au efecuat lucrări de execuţie şi nu s-a făcut nicio plată. În urma deciziei luate la nivelul ministerului, în data de 3 iunie 2010 a fost încheiat actul adiţional nr. 1 la contractul nr. 12 din data de 1 aprilie 2010 privind execuţia de lucrări la sala de sport din localitatea Clinceni, judeţul Ilfov. Potrivit acestui act adiţional, contractul încheiat între CNI S.A. şi SC All Plan Construction SRL încetează ca urmare a rezilierii de comun acord", a spus Ana Maria Topoliceanu.

Potrivit directorului CNI, pe data de 12 octombrie 2009 a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul privind contractul de execuţie de lucrări pentru o sală de sport la Clinceni, judeţul Ilfov, cu o valoare totală estimată de 7.237.930 de lei.

În cadrul procedurii au fost depuse 6 oferte, din partea firmelor SC Recon & Doje SRL, SC ACM 4 SA, SC All Plan Construction SRL, SC Periclestar SRL, SC ECG Comerţ şi Construcţii SRL şi SC Speranţa Serv Construct SRL.

"După evaluarea ofertelor depuse a fost declarată câştigătoare firma SC All Plan Construction SRL, care s-a clasat pe primul loc cu un total de 100 de puncte. Contractul a fost încheiat pe data de 1 aprilie 2010 cu societatea declarată câştigătoare, pentru suma de 5.233.795 lei cu TVA inclusă. În conformitate cu procedurile legale, anunţul de atribuire al acestui contract a fost transmis către Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la data de 28 aprilie 2010 şi a fost postat pe data de 30 aprilie 2010", a mai spus Topoliceanu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat la sfârşitul lunii mai pentru MEDIAFAX că primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, şi senatorul Marius Necula, apropiaţi ai unor firme care au câştigat două licitaţii organizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), vor renunţa la contracte.

"Au fost identificate trei firme cu acţionari apropiaţi de PDL, care au câştigat câte o licitaţie, din 176 care participă la licitaţii la CNI. Păi, îmi imaginez că dacă se uită la celelalte vor mai găsi apropiaţi de PSD, de PNL. Nu există în legea românească o măsură prin care să excluzi de la o licitaţie publică o firmă care are între asociaţi o persoană publică, un politician sau o rudă de-a acestuia. Oricine poate veni să participe", a spus Udrea.

Ea a adăugat că deşi cele trei firme au câştigat licitaţiile în mod legal le-a cerut membrilor PDL respectivi să renunţe la contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici