Controversa facturilor „umflate” loveşte din nou Italia

O clientă a unei vinoteci din Palermo, Italia, a primit o notă de plată de 48,90 de euro pentru trei sandvişuri şi un vin, din care 8 euro pentru „destuparea” sticlei.

532 afișări
Imaginea articolului Controversa facturilor „umflate” loveşte din nou Italia

Controversa facturilor „umflate” loveşte din nou Italia

Femeia a postat pe Facebook chitanţa discordiei, criticând suma percepută pentru destuparea sticlei, relatează La Repubblica.

„Trei sandvişuri şi un vin - 40,90 euro şi până aici nu mă pot plânge”. Dar cei 8 euro în plus pentru destuparea sticlei nu au fost tocmai pe placul ei, la sfârşitul mesei primind o notă de plată finală de 48,90 euro: "Ceea ce m-a lăsat fără cuvinte au fost cei 8 euro pentru scoaterea dopului".

Femeia adaugă că ospătăriţa avea încheietura umflată şi nu a putut deschide sticla, aşa că a fost salvată de un manager care, după ce a scos dopul, a lăsat sticla pe tejghea, fără să servească vinul sau să aducă gheaţă.

Postarea femeii a devenit virală.

Unii se întreabă dacă sticla a fost destupată cu o sabie, având în vedere preţul, alţii sugerează clienţilor să aducă un tirbuşon de acasă.

"Vor ajunge să ne taxeze parmezanul pus pe paste cu sos de roşii”, a comentat un locuitor din Palermo.

Proprietarul vinotecii din Palermo, Giuseppe Prezzemolo, a încearcat să pună capăt controversei, spunând că suma este justificată, deoarece include costul serviciului de servire a vinului la masă: "Preţurile vinurilor sunt afişate pe rafturi, dar e evident că, dacă clientul, în loc să ia sticla acasă, o serveşte la masă, adăugăm o suprataxă fixă de 8 euro, ceea ce este totuşi mult mai puţin decât cât ar costa acelaşi vin la restaurant". "Scoaterea dopului" înseamnă "servirea la masă", adaugă acesta.

Cazul vine după o vară de încasări nebuneşti, de la 20 de euro percepuţi pentru tăierea unui tort într-un restaurant din centrul oraşului Palermo, la felierea unei pâini contra dumei de 2 euro în Como, până la 2 euro ceruţi unei mame care a solicitat o farfurie în plus, la Finale Ligure, pentru ca fiica ei de 3 ani să guste mâncarea pe care o consuma ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici