Copiii până la 12 ani pot face electocardiograme gratuite pe toată durata lunii iunie

Consultaţiile şi electrocardiogramele, testele ce măsoară impulsurile electrice ale inimii, vor fi efectuate gratuit pentru copiii până la 12 ani, anunţă o clinică privată din Capitală. Medicii susţin că dacă sunt depistate la timp, afecţiunile inimii pot fi tratate fără riscuri majore.

244 afișări
Imaginea articolului Copiii până la 12 ani pot face electocardiograme gratuite pe toată durata lunii iunie

Copiii până la 12 ani pot face electocardiograme gratuite pe toată durata lunii iunie

Campania „Nicio zi fără joacă” urmăreşte depistarea afecţiunilor şi malformaţiilor cardiace la copii. Aceasta se va desfăşura pe întreaga perioadă a lunii iunie.

Specialiştii susţin că dacă sunt diagnosticate la timp, afecţiunile inimii pot fi tratate fără riscuri majore.

„Vom continua an de an acest program de screening. Nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformaţie cardiacă congenitală. Dacă este depistat la timp, atunci e simplu să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici şi cu riscuri minime”, a spus medicul Oren Iancovici.

Anual în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici