Copil găsit singur în casă,în pericol să cadă de la etaj, dus într-un centru al Protecţiei Copilului

Un băieţel în vârstă de cinci ani a fost plasat în regim de urgenţă la Protecţia Copilului din Constanţa după ce pompierii, chemaţi să intervină, joi seara, l-au găsit singur, încuiat în casă, gata să cadă de la etajul al patrulea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

255 afișări
Imaginea articolului Copil găsit singur în casă,în pericol să cadă de la etaj, dus într-un centru al Protecţiei Copilului

Copil găsit singur în casă,în pericol să cadă de la etaj, dus într-un centru al Protecţiei Copilului

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intervină, joi, pe strada Sucevei din Constanţa, după ce au fost anunţat la 112 că un copil este gata să cadă de la etajul patru al unui bloc.

Pompierii au stabilit că băiatul, Iulian, care are cinci ani, era aplecat periculos peste geam, dar la vederea lor a intrat înapoi în casă. În plus, dar acesta era singur în casă şi fusese încuiat în interior.

Poliţiştii l-au contactat tatăl copilului, care era la serviciu. Părinţii lui Iulian sunt divorţaţi, iar băiatul este în grija tatălui.

Oamenii legii au spus că atunci când bărbatul este la muncă nu are cine să stea cu copilul, fiind situaţii când acesta este lăsat peste program la grădiniţă şi adus acasă de sectoristul din cartier.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a autosesizat în acest caz, iar o echipă s-a deplasat imediat la faţa locului.

„Potrivit evaluării iniţiale, s-a decis instituirea măsurii de protecţie în regim de urgenţă la centru rezidenţial din cadrul Direcţiei”, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Ancheta continuă în acest caz şi, în funcţie de rezultatele acesteia, vor fi stabili măsurile de protecţie ce se vor impune având în vedere interesul superior al copilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici