Liviu Dragnea va fi audiat de judecători pe 21 martie

Judecătorii instanţei supreme au audiat, joi, mai mulţi martori în dosarul în care este judecat Liviu Dragnea, unul dintre ei fiind edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă. Următorul termen a fost stabilit pentru 21 martie, dată la care ar urma să fie audiat şi preşedintele PSD.

1487 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea va fi audiat de judecători pe 21 martie

Liviu Dragnea va fi audiat de judecători la următorul termen din dosarul DGASPC Teleorman

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au stabilit joi ca, la următorul termen al procesului în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, să fie audiaţi inculpaţii care au optat pentru procedura simplificată şi, dar şi liderul PSD. Judecătorii au încuviinţat cererea apărării lui Liviu Dragnea de a fi audiate alte trei persoane în calitate de martori.

La termenul de joi, a fost audiat ca martor şi Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, deoarece, potrivit procurorilor, una dintre cele două angajate ale DGASPC Teleorman, inculpate în dosar, ar fi lucrat la cabinetul de parlamentar al acestuia.

„Numele lui Botorogeanu Adriana nu îmi spune nimic, Dacă o văd pe stradă, nu o cunosc. E posibil să o fi angajat la cabinetul parlamentar, însă nu îmi amintesc. Dacă e acea persoana care a fost angajată la mine, la cabinetul parlamentar, în acea perioada scurtă de nu mai mult de doi ani, era o persoană tânără, care îşi făcea treaba. Nu cunosc şi nici nu cunoşteam la data respectiva dacă Botorogeanu, în perioada respectivă, a figurat ca angajat la DGASPC Teleorman”, a spus Robert Negoiţă.

Întrebat de procuror cum a fost angajată această persoană la cabinetul său, Robert Negoiţă a precizat că poate explica acest aspect „la nivel de principiu”.

„Instanţele nu judecă după principii, ci concret. Principiile, în altă parte, nu aici”, a fost replica magistraţilor.

„Cred că pe Botorogeanu am cunoscut-o în campania electorală şi în felul acesta am angajat-o. Liviu Dragnea nu a fost implicat în campania electorală. Sub jurământ, arăt că Dragnea, care la data respectivă era preşedintele CJ Teleorman, nu s-a implicat în campania mea electorală, iar dacă am spus că am angajat-o pe Botorogeanu la cabinetul meu parlamentar, la recomandarea unui coleg, menţionez că nu e vorba de Dragnea. Am aflat că Botorogeanu a lucrat la DGASCP când am dat declaraţii la DNA”, a mai spus primarul Sectorului 3.

De asemenea, la audiere, Maria Loredana Zaman, în calitate de secretar al DGASPC, a declarat că în departamentul în care a lucrat erau angajate şi Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, care însă nu veneau la serviciu.

„Nu ştiu dacă erau plătite sau nu. Nu am sesizat pe nimeni din conducere că figuram patru persoane şi munceam doar două, pentru că nu m-am gândit. Nu am auzit unde îşi desfăşurau activitatea cele două şi nimeni din conducere nu s-a interesat de ele”, a spus aceasta.

La rândul său, Ioana Peşte, cea care lucrează la biroul de resurse umane din 1996, a menţionat că mulţi colegi din instituţie discutau despre absenţa celor două persoane, deşi ele erau angajate.

„Ştiu că cele două au figurat ca salariate ale Direcţiei din 2006-2007, în realitate, din auzite ştiu că lucrau la sediul unui partid politic. Salariul era plătit de Direcţie. Ştiau mulţi colegi că nu veneau. Dacă ştiau colegii, cred că ştiau şi directorii. Nu pot afirma totuşi dacă ştiau directorii. Am fost întrebată de la serviciul de Contabilitate: „Ce fac vedetele, de ce nu vin la muncă?” Am zis că nu e treaba mea. Probabil cineva cunoştea ceva de situaţia celor două. Nu aveam relaţii cu conducerea, ci şefa de la Resurse Umane. Ea nu mi-a zis niciodată ceva prin care să explice situaţia celor două”, a spus aceasta.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici