Copilul tău are simptome de răceală? Du-l la medic, pentru a afla diagnosticul corect

  • La Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a ajuns un bebeluş de 2 luni cu coronavirus
  • Alţi doi bebeluşi cu COVID-19 sunt internaţi la terapie intensivă, în Galaţi
  • Simptomele răcelii sunt asemănătoare cu ale coronavirusului
2597 afișări
Imaginea articolului Copilul tău are simptome de răceală? Du-l la medic, pentru a afla diagnosticul corect

Iarna bate la uşă, iar tu eşti deja obişnuit ca cel mic să răcească. Când observi primele simptome, du-l repede la medic. S-ar putea ca febra, tusea, sau starea generală proastă a copilului tău, să ascundă altceva.

Medicul pediatru Mihai Gafencu îţi spune exact la ce să fii atent. Simptomele unei banale răceli pot ascunde o infecţie cu COVID-19. Voichiţa Lăzureanu, doctor infecţionist, tratează acum un astfel de caz. Este cel mai mic pacient de la Spitalul Victor Babeş Timişoara. Nici nu a împlinit două luni şi are coronavirus.

Mihai Gafencu, medic pediatru: „Recomandăm părinţilor ca la primele simptome, să se adreseze medicul de familie şi mai poi să nu ezite să contacteze serviciile de peramenenţă precum şi camerele de gardă ale spitalelor. Diareea, sau durerile abdominale. Acestea, bineînţeles dublate de febră şi de simptome ale aparatului respirator, cunoscute din sfera adultului.”

Voichiţa Lăzureanu, doctor infecţionist: „A fost bolnav, a avut febră şi a refuzat alimentaţia, însoţită de puţină tuse, simptomatologie pe care a avut-o şi mămica. S-au dus împreună la Spitalul de copii. Acolo au fost testaţi amândoi. Mămica este pozitivă şi a fost trimisă, împreună cu copilul testat neconcludent, la noi la spital. La copil s-a repetat analiza şi este şi copilul pozitiv.”

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici