Coreea de Sud amendează Mercedes cu 16,9 mil. dolari pentru încălcarea normelor privind emisiile

Autoritatea de reglementare din Coreea de Sud a anunţat luni că a decis să amendeze producătorul auto german Mercedes-Benz şi unitatea sa coreeană cu 20,2 miliarde de woni (16,9 milioane de dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale autoturismelor sale diesel, relatează Reuters.

596 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud amendează Mercedes cu 16,9 mil. dolari pentru încălcarea normelor privind emisiile

Coreea de Sud amendează Mercedes cu 16,9 mil. dolari pentru încălcarea normelor privind emisiile

Comisia Coreeană pentru Comerţ (KFTC) spune că Mercedes a falsificat dispozitivele de reducere a poluării prin instalarea unui software ilegal în vehiculele sale, făcându-le să funcţioneze la niveluri mai scăzute în condiţii normale de conducere decât în timpul testelor de certificare. În total, 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, a declarat aceasta.

De asemenea, constructorul auto german a făcut publicitate falsă că emisiile vehiculelor sale au rămas la un nivel minim şi au respectat standardele de emisii Euro 6 între august 2013 şi decembrie 2016, potrivit KFTC.

Contactată de Reuters, Mercedes nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Anul trecut, KFTC a impus o amendă sau a ordonat măsuri corective pentru Audi-Volkswagen Coreea, Nissan Motor Corp , Stellantis Coreea şi Porsche AG pentru incidente similare de trucare a emisiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici