Corina Constantinescu este coordonator de mol în portul Civitavecchia şi are marea în ADN

  • Bucureşteanca a moştenit iubirea de mare de la tatăl marinar şi a transmis-o propriei fiice, studentă la Facultatea de Inginerie Navală, la Trieste.
  • Corina Constantinescu lucrează în portul Civitavecchia, construit de Împăratul Traian şi prin care trec, anual, peste două milioane de persoane.
  • Misiunea Corinei este aceea de garanta siguranţa şi confortul pasagerilor care ajung în port cu navele de croazieră.
423 afișări
Imaginea articolului Corina Constantinescu este coordonator de mol în portul Civitavecchia şi are marea în ADN

FOTO: Corina Constantinescu

Românca stabilită în Italia de 22 de ani şi-a adus la Civitavecchia iubirea pentru mare moştenită de la tatăl ei, decorat de Regele Carol I pentru meritele în Marina Militară română.

Deloc surprinzător, Corina a sărbătorit Ziua Marinei în port, pentru că pe 16 august se redeschide sezonul croazierelor, stopat din cauza pandemiei. Profesia de "ground piere", coordonator de mol pentru navele de croazieră, necesită o disciplină înzecită pe timpul pandemiei. Iată un exemplu din ziua de lucru a Corinei. Când o navă de croazieră intră în portul Civitavecchia, comandantul predă vasul unui pilot italian care însoţeşte nava la mol. De aici, Corina şi echipa ei preiau responsabilitatea debarcării, dar şi a îmbarcării pasagerilor.

„Ne confruntăm cu situaţii de debarcare a două-trei mii de pasageri în trei ore de pe o navă şi în două-trei ore trebuie să supervizez toate aceste persoane care, într-un fel sau altul, trebuie să ajungă undeva”, povesteşte Corina Constantinescu.

Nici în vacanţă nu „scapă” de navele pe care le controleză la Civitavecchia.

„Eram în vacanţă”, spune ea, arătând o fotografie. „Bineînţeles că eu vacanţa pot să mi-o iau doar iarna, pentru că vara sunt nave de croazieră aici. M-am îmbarcat pe navă, mai toţi mă ştiau, şi când am ajuns în port ne-am salutat cu toate navele întâlnite în port. A lucra cu navele de croazieră înseamnă că poţi să-ţi întâlneşti prieteni în toată lumea.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici