Corlăţean: Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedură civilă arată că progresele MCV continuă

Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie şi reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor continua, a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

252 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedură civilă arată că progresele MCV continuă

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Medaifax Foto)

Declaraţia a fost făcută la întâlnirea pe care ministrul Justiţiei a avut-o, miercuri, cu noul ambasador al Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin.

Ministrul Justiţiei a spus că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare de la 1 septembrie, după ce deputaţii au votat legea de aplicare a acestuia.

"Adoptarea de către Camera Deputaţilor, cu unanimitatea parlamentarilor prezenţi - 240 voturi pentru şi o abţinere -, în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.), a Legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie 2012 şi reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul MCV vor continua, conform angajamentelor din programul de guvernare", a declarat ministrul Titus Corlăţean, în timpul vizitei de prezentare a noului ambasador al Franţei la Bucureşti.

Ministrul Titus Corlăţean i-a prezentat ambasadorul Franţei priorităţile noului Guvern în domeniul justiţiei, arătând că acestea se vor concentra pe înregistrarea în continuare de progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, îndeosebi prin implementarea cu succes a noilor coduri ale României şi promovarea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 - 2015.

De asemenea, ministrul a transmis aprecieri pentru sprijinul constant oferit de Franţa statului român pentru atingerea obiectivelor sale europene şi a exprimat speranţa pentru adoptarea unei decizii favorabile în cursul acestui an referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen.

Ambasadorul Philippe Gustin i-a prezentat ministrului Justiţiei perspectivele legate de formarea noului guvern francez şi oportunitatea unor contacte oficiale bilaterale ulterioare la nivelul conducerii celor două ministere de justiţie din România şi Franţa.

Titus Corlăţean l-a felicit pe ambasadorul Philippe Gustin pentru preluarea mandatului şi i-a urat succes în îndeplinirea acestuia.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 240 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul legii de aplicare a Codului de Procedură Civilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici