Preşedintele Traian Băsescu participă la reuniunea Comisiei MCV, la Ministerul Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi, la Ministerul Justiţiei, unde participă la Reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei.

217 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu participă la reuniunea Comisiei MCV, la Ministerul Justiţiei

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Este pentru prima dată când un şef de stat vine la Ministerul Justiţiei.

La Reuniunea Comisiei MCV participă, alături de preşedintele Traian Băsescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, membri ai Guvernului, precum şi reprezentanţi la nivel înalt ai instituţiilor cu competenţe în îndeplinirea obiectivelor MCV, printre care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Agenţia Naţională de Integritate şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Printre participanţi sunt şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Potrivit ultimului raport al CE privind evoluţia justiţiei din România, "în perioada următoare va fi necesar un angajament continuu pentru a pune în aplicare noile coduri, pentru a adopta deciziile necesare restructurării sistemului judiciar, pentru a consolida politica anticorupţie şi pentru a se înregistra rezultate mai bune în confiscarea bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată şi în aplicarea de sancţiuni disuasive în cazurile de incompatibilitate".

Documentul recomanda ca România să dovedească un istoric de decizii de management în sistemul judiciar adoptate în mod transparent şi obiectiv, inclusiv prin sistemul de promovare la ICCJ, solicita măsuri pentru intrarea în vigoare a noului Cod civil şi cerea României rezultate în anchetele vizând spălarea banilor şi lege pentru confiscarea extinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici