Corlăţean:Soarta oamenilor şi a ţării depinde de modul în care magistraţii îşi îndeplinesc sarcinile

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus, marţi, la festivitatea de absolvire a INM, că soarta oamenilor şi a ţării depinde de modul în care magistraţii îşi îndeplinesc sarcinile, de aceea trebuie să acorde importanţă integrităţii, pregătirii profesionale, dar şi grijii faţă de oameni.

286 afișări
Imaginea articolului Corlăţean:Soarta oamenilor şi a ţării depinde de modul în care magistraţii îşi îndeplinesc sarcinile

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Judecătorul nu judecă nişte simple dosare. În faţa dumneavoastră, pe masa de lucru, veţi avea poveştile de viaţă ale unor oameni care îşi caută dreptatea şi care aşteaptă de la dumneavoastră să le faceţi dreptate. Ele au o puternică încărcătură, de adevăruri şi neadevăruri, din care dumneavoastră aveţi datoria de a face lumină. Doar legea vă va călăuzi în lungul drum al adevărului către lumină. Vă îndemn să judecaţi nu doar cu mintea şi legea în mână, ci şi cu sufletul. De funcţionarea justiţiei depinde evoluţia ţării în general", le-a spus Titus Corlăţean celor care urmează să devină judecători şi procurori.

Ministrul Justiţiei a subliniat că nu va exista niciodată dezvoltare, progres şi bunăstare dacă nu va funcţiona justiţia.

"Dumneavoastră, în calitate de judecători şi procurori, veţi fi cei care nemijlocit veţi înfăptui actul de justiţie. De modul cum vă veţi îndeplini sarcinile de serviciu depinde soarta oamenilor, soarta ţării. Vă reamintesc faptul că în activitatea dumneavoastră. răspundeţi în faţa legii, dar şi a societăţii. Vă doresc să reuşiţi să dovediţi că independenţa magistratului nu este doar un text ca atâtea altele scris în Constituţie şi în lege, ci că există în realitate", a mai spus Titus Corlăţean, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2012 a Institutului Naţional al Magistraturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici