Cornea: Cu atâtea taxe şi impozite am depăşit epoca fanariotă, considerată ce mai împovărătoare

Numărul taxelor şi al impozitelor creşte de la o zi la alta, ajungând să depăşească dările din epoca fanariotă, considerată cea mai împovărătoare, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea.

97 afișări
Imaginea articolului Cornea: Cu atâtea taxe şi impozite am depăşit epoca fanariotă, considerată ce mai împovărătoare

Cornea: Cu atâtea taxe şi impozite am depăşit epoca fanariotă, considerată ce mai împovărătoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul sindical a spus că după ce guvernanţii au încercat să îi "taxeze pe sindicalişti" pentru că le strică "jocurile de culise", au trecut la al doilea mare duşman - presa.

"Noi avem zeci de rezoluţii date de instanţele din ţară şi străinătate care dovedesc ilegalităţile comise de guvernanţi. Ei se fac că nu le văd, îşi văd de drum. Acum atacă presa. Cred că astfel ne vor închide gura, dar este doar o iuzie. Condamnăm toate abuzurile făcute", a adăugat Cornea.

Potrivit vicepreşedintelui CSDR, care este şi liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în curând angajaţii vor plăti peste jumătate din salarii pe impozite.

"Este o hoţie fără margini", a mai spus Cornea.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificată şi completată în iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010 persoanele care obţin venituri de natură profesională, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate să plătească, pentru acestea contribuţii de asigurări sociale pentru şomaj, pensie şi asigurări de sănătate.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

Actul normativ, care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011, prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

Astfel, contribuţia de asigurări sociale de stat (pensii) ar urma să crească de la 10% la 24,43%, contribuţia de asigurări sociale de sănătate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurărilor pentru şomaj de la 0,5% la 0,78%.

Prin proiect se mai introduce o contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate de 0,85% şi o contribuţie de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15%-0,85%, diferenţiată în funcţie de clasa de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici