Cornel Şerban a demisionat, Gelu Drăjneanu, interimar la conducerea DGIPI

Cornel Şerban a demisionat, miercuri, de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, Gelu Drăjneanu fiind numit interimar la conducerea instituţiei.

216 afișări
Imaginea articolului Cornel Şerban a demisionat, Gelu Drăjneanu, interimar la conducerea DGIPI

Gelu Drăjneanu, numit interimar la conducerea DGIPI (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Cornel Şerban a demisionat, miercuri, de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, el fiind reţinut, marţi noaptea, de procurorii anticorupţie.

Gelu Drăjneanu, numit interimar la conducerea DGIPI, este fost inspector general adjunct al Inpectoratului General al Poliţiei Române.

Şeful DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au fost reţinuţi de DNA, în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, intenţionează să desfiinţeze Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi să restructureze "din temelii" Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), potivit unor surse ministeriale.

Conform surselor citate, o decizie privind modul de reorganizare a DGA va fi luată în câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici