Cota de contribuţie la pensia obligatorie administrată privat creşte din februarie la 2,5%

Cota de contribuţie pentru pensiile obligatorii administrate privat creşte cu 0,5%, din februarie, ajungând la 2,5%, a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Pensions, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS), Doina Pârcălabu.

65 afișări
Imaginea articolului Cota de contribuţie la pensia obligatorie administrată privat creşte din februarie la 2,5%

Cota de contribuţie la pensia obligatorie administrată privat creşte din februarie la 2,5% (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui CNPAS, cotele de contribuţii administrate privat trebuie să ajungă la 6% cu perioadă de ajustare, acestea fiind iniţial de 2%.

Pârcălabu a amintit că aceste cote se opresc din contribuţia de 10,5% pe care angajatul este obligat prin lege să o plătească.

Sistemul prevede o creştere anuală, cu 0,5 puncte procentuale, până când cota de contribuţie pentru pensia privată va ajunge la 6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici