Covasna: Primarul comunei Belin, fratele şi fiul acestuia, arestaţi pentru ultraj

Primarul comunei Belin, Siko Imre, fratele şi fiul edilului, reţinuţi după ce i-ar fi bătut pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia, au fost arestaţi preventiv, vineri, pentru ultraj, de Judecătoria Sfântu Gheorghe, care a admis propunerea procurorilor.

702 afișări
Imaginea articolului Covasna: Primarul comunei Belin, fratele şi fiul acestuia, arestaţi pentru ultraj

Covasna: Primarul comunei Belin, fratele şi fiul acestuia, arestaţi pentru ultraj (Imagine: Shutterstock)

Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi a declarat corespondentului MEDIAFAX că Judecătoria Sfântu Gheorghe a emis, vineri după-amiază, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului comunei Belin, Siko Imre, şi ale altor două persoane, pentru ultraj.

Procurorul Cristinel Nelu Ianoşi a menţionat că celelalte două persoane arestate în acest caz sunt fratele şi fiul edilului.

Cei trei sunt acuzaţi că i-au lovit cu pumnii pe şeful de post din Belin şi pe ajutorul acestuia, unul dintre suspecţi încercând chiar să îl stranguleze pe un agent cu o cravată.

Tot vineri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna a precizat într-un comunicat că instituţia a luat la cunoştinţă "cu consternare" că miercuri, după şedinţa ordinară a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Covasna, ce a avut loc în comuna Belin, "s-au comis atrocităţi".

Conform sursei citate, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, s-a adresat în scris ministrului de Interne, Radu Stroe, prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Bokor Toth Orsolya, comisarului şef de poliţie Covasna, Ion Popa, precum şi preşedintelui ATOP Covasna, Calinic Sabin, cerându-le să se investigheze "şi premisele recentelor atrocităţi".

În comunicatul citat se subliniază că experienţele din ultimii ani au arătat că, în pofida problematicii complexe a compoziţiei etnice din comuna Belin (45,68% romi, 35,82% maghiari şi 13,68% români), primarul Siko Imre a desfăşurat o activitate "de succes" timp de un deceniu, de când se află în fruntea administraţiei locale.

Primarul comunei Belin, Siko Imre, şi alte două persoane au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore, după ce i-ar fi bătut pe şeful de post din localitate şi pe ajutorul acestuia.

Incidentul din faţa Postului de Poliţie al comunei Belin a avut loc miercuri seară, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin.

Primele verificări au arătat că şeful de post din comună şi ajutorul acestuia, aflaţi în autospeciala de serviciu pe drumul comunal 37, ar fi fost blocaţi în trafic de un autoturism în care se aflau două persoane. Una dintre cele două persoane, care ar fi fost în stare avansată de ebrietate, le-ar fi solicitat poliţiştilor explicaţii cu privire la motivul prezenţei lor, la acea oră, în comună, adresându-le injurii şi agresându-i fizic.

La scurt timp, acelaşi autoturism a oprit în faţa sediului Postului de Poliţie, iar din acesta au coborât patru persoane, respectiv cei doi bărbaţi, alături de un al treilea bărbat şi o femeie.

Ulterior, şeful de post şi ajutorul acestuia ar fi fost loviţi cu pumnii de cele patru persoane, în faţa Postului de Poliţie, iar unul dintre suspecţi ar fi încercat să îl stranguleze pe un agent cu o cravată. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici