Covasna şi Harghita: Traficul se desfăşoară fără probleme

Douăzeci de utilaje intervin, marţi dimineaţă, pe drumurile naţionale din Covasna, în special în Pasul Oituz şi în zona Întorsura Buzăului, iar în Harghita drumarii acţionează cu 28 de utilaje şi se împrăştie material antiderapant, în cele două judeţe traficul rutier desfăşurându-se fără probleme.

77 afișări
Imaginea articolului Covasna şi Harghita: Traficul se desfăşoară fără probleme

Covasna şi Harghita: Traficul se desfăşoară fără probleme (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Sorin Stoican, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, deşi a nins în ultimele 24 de ore, în special în Pasul Oituz şi în zona Întorsurii Buzăului, nu există probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră.

Sorin Stoican a menţionat că aproximativ douăzeci de utilaje intervin, marţi, pe drumurile naţionale care traversează judeţul Covasna, pentru a curăţa carosabilul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Buzsi Andrea, a declarat că pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt probleme în trafic.

Pe de altă parte, directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat, marţi, că traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, stratul de zăpadă depus pe carosabil variind între unu şi trei centimetri.

"Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comăneşti, pe DN 12C în zona Lacu Roşu, pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, pe DN 13B Praid - Bucin - Gheorgheni şi pe Drumul European 578 Tuşnad - Miercurea Ciuc", a precizat Romanescu.

Potrivit sursei citate, drumarii acţionează cu 28 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi cu 12 încărcătoare din care împrăştie material antiderapant.

La rândul său, meteorologul de la staţia Miercurea Ciuc Tanko Karoly a afirmat că ninsorile au început să cadă în jurul orei 3.00 şi la ora actuală ninge în tot judeţul, aceleaşi condiţii menţinându-se şi în următoarele două zile.

"La Miercurea Ciuc, Tuşnad şi pe Vârful Bucin s-a depus un strat de zăpadă de patru centimetri. Vremea se menţine închisă, ninsorile vor fi abundente, în următoarele două zile depăşind pe alocuri 15 centimetri, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane înalte, viscolind zăpada", a detaliat Tanko Karoly.

Poliţiştii rutieri patrulează pe drumurile din Harghita, în special în zonele cu potenţial ridicat de producere a blocajelor în trafic şi avertizează şoferii să nu pornească la drum cu autovehiculele neechipate corespunzător cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici