COVID-19: Ţara în care dealerii de droguri sunt cei mai responsabili oameni: „Stai în casă sau suporţi consecinţele”

  • În timp ce preşedintele brazilian Jair Bolsonaro neagă efectele pandemiei, grupările de crimă organizată impun distanţarea socială
  • Dealerii de droguri şi grupările paramilitare transmit mesaje prin care cer populaţiei să stea în casă
3217 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Ţara în care dealerii de droguri sunt cei mai responsabili oameni: „Stai în casă sau suporţi consecinţele”

COVID-19: Ţara în care dealerii de droguri sunt cei mai responsabili oameni: „Cine stă pe străzi o să înveţe ce înseamnă să încalci regulile”

„Stai în casă sau suporţi consecinţele”– este mesajul care a circulat pe reţelele de whatsapp din Brazilia, însă nu e vorba de un avertisment transmis de guvern, oficiali din domeniul Sănătăţii sau poliţie, ci de liderii cartelurilor de droguri din Brazilia, scrie Financial Times.

În condiţiile în care preşedintele Jair Bolsonaro a calificat ştirile legate de pandemie drept exagerări, criticând măsurile de carantină impuse în anumite zone, cartelurile de droguri si grupările paramilitare din Brazilia iau măsuri pentru a impune distanţarea socială, în ideea de a combate răspândirea pandemiei.

„Cine e prins pe străzi o să înveţe ce înseamnă să nu respecţi regulile. Ne dorim ce-i mai bine pentru populaţie. Dacă guvernul nu e în stare să gestioneze situaţia, o va face crima organizată”, a fost unul dintre mesajele trimise celor care locuiesc în unul din cartierele sărace din Rio de Janeiro.

Un alt mesaj, transmis locuitorilor dintr-o altă zonă, a fost: „Stăm pe străzi asumându-ne riscuri aşa încât tu să poţi dormi în pace. Am plecat de lângă familii ca să protejăm familiile voastre, aşa că respectaţi regulile pe care le impunem”.

Mesajul avertiza că „va fi rău” de aceia care vor fi prinşi pe străzi după ora zece seara.

Joi, bilanţul pandemiei din Brazilia a ajuns la 2.915 îmbolnăviri şi 77 de decese.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici