COVID-19. Un bărbat a murit după ce a înghiţit o substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor ce conţinea şi fosfat de clorochină

  • Un bărbat a murit, iar o femeie se află în stare critică după ce au luat o substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor ce conţine şi clorochină
  • Donald Trump a promovat clorochina ca fiind leacul pentru COVID-19
  • Specialiştii avertizează că nu există probe că substanţa ar fi eficientă
16603 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Un bărbat a murit după ce a înghiţit o substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor ce conţinea şi fosfat de clorochină

Un bărbat a murit încercând să se trateze cu „medicamentul minune” promovat Donald Trump pentru COVID-19

Un bărbat a murit, iar o femeie se află în stare critică după ce au luat o substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor ce conţinea şi clorochină, scrie The Independent. Clorochina a fost promovată de Donald Trump drept tratament pentru coronavirus, în ciuda avertismentelor specialiştilor că mai trebuie efectuate teste în acest sens. 

Reprezentanţii direcţiei de sănătate din Arizona au anunţat că un bărbat şi o femeie au înghiţit fosfat de clorochină, substanţă folosită pentru curăţarea acvariilor, cu 30 de minute înainte de a ajunge la spital.

Doctorul Daniel Brooks, directorul Centrului de informare antidrog, a spus „Date fiind incertitudinile care planează în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii înceacă să găsească noi metode pentru a preveni sau trata virusul, dar auto-medicaţia nu e cea mai bună soluţie. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca spitalele de urgenţă să fie invadate de persoane care cred că au găsit un leac miraculos”.

Produsele farmaceutice care conţin clorochină şi hidroxiclorochină sunt prescrise de medici pentru tratarea malariei, dar deocamdată nu s-a dovedit că acestea ar fi eficiente în tratarea coronavirusului. Cu toate acestea, preşedintele Donald Trump a spus în multe rânduri că medicamentul va produce o turnură în tratamentul împotriva coronavirusului.

Un specialist francez, Didier Raoult crede a găsit „cel mai eficient remediu” pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19. Directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene, infecţiolog, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, spune că clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani şi cunoscut de călători sub numele de Nivaquine, are efecte spectaculare asupra epidemiei în curs.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici