Cozonacii, la control. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 euro

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 de euro în urma unor controale care i-au vizat pe comercianţii de produse de patiserie.

1257 afișări
Imaginea articolului Cozonacii, la control. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 euro

Cozonacii, la control. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 euro

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat numeroase acţiuni de control în toată ţara. Verificările au început joi şi au vizat unităţile care comercializează cozonaci, pască, prăjituri şi alte produse de patiserie.

Până acum au avut loc 90 de acţiuni de control şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 570.000 lei, anunţă reprezentanţii instituţiei.

De asemenea, au fost stabilite patru măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, şi o propunere de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la şase luni.

Principalele nereguli descoperite de comisari sunt produsele expirate, mizeria din spaţiile de expunere şi lipsa unor documente şi a unor informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici