Crăciun şi Revelion în Apuseni: Baie la ciubăr în aer liber, plimbări cu sania şi colinde

Aproape toate locurile de cazare din staţiunile Arieşeni şi Albac din Munţii Apuseni, dar şi din împrejurimi, sunt rezervate de Revelion, iar proprietarii de pensiuni au pregătit oferte speciale – de la plimbări cu sania sau drumeţii la obiectivele turistice, până la ”baie la ciubăr” în aer liber.

2134 afișări
Imaginea articolului Crăciun şi Revelion în Apuseni: Baie la ciubăr în aer liber, plimbări cu sania şi colinde

Crăciun şi Revelion în Apuseni: Baie la ciubăr în aer liber, plimbări cu sania şi colinde

Locurile de cazare de Revelion sunt ocupate în proporţie de aproape 100% în Munţii Apuseni, zonă denumită ”Mica Elveţie a României”, iar preţurile pornesc de la 100 de lei camera de două persoane pentru o noapte şi ajung la 800-900 de lei, în funcţie de servicii şi facilităţi. De Crăciun nu sunt mai mulţi turişti decât în weekendurile obişnuite de iarnă, susţin proprietarii, dar nici preţurile nu sunt mai mari şi variază între 60 şi 200 de lei, pe noapte, pentru o cameră dublă.

De exemplu, la o pensiune de trei stele din Arieşeni, preţul la o cameră dublă pentru două nopţi, de vineri până duminică, în weekendul de Crăciun, este 362 de lei. Unitatea de cazare dispune de acces gratuit la internet WiFi, parcare privată, zone de relaxare cu terasă, iar camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat, baie cu articole de toaletă şi vedere la munte sau lac.

Un hotel de top din Arieşeni aflat la baza pârtiei oferă, de Revelion, servicii ”all inclusive”, iar preţul pentru patru nopţi ajunge la 1.750 de lei pentru o persoană. Cei care îşi vor petrece sejurul aici au mic dejun, prânz, cină, toate servite în regim bufet suedez, cât şi masă festivă de revelion. Totodată ei vor fi serviţi cu băuturi tradiţionale – palincă, afinată, vinul casei – şi vor avea acces gratuit la piscina interioară cu hidromasaj, la saună şi la biliard. La acelaşi hotel, care este ocupat în întregime, preţurile pentru şapte nopţi ajung la 2.200 de lei pentru o persoană.

Majoritatea unităţilor de cazare sunt închiriate, integral, de grupuri de turişti, din ţară şi chiar din străinătate, care aleg să îşi prepare singuri mâncarea şi să îşi facă în fiecare zi focul, iar astfel preţurile să fie mai mici.

O femeie, care are o pensiune cu 20 de locuri de cazare în Albac, a declarat corespondentului MEDIAFAX că primeşte de Revelion acelaşi grup care a fost şi anul trecut. Alţi patroni reuşesc să-şi închirieze unităţile de cazare încă din luna septembrie, primind un avans.

Meleagurile din Ţara Moţilor sunt vizitate, iarna, pentru pârtiile de schi, peisajele de poveste şi obiectivele turistice, iar proprietarii de pensiuni încearcă să fie cât mai atrăgători. Spre exemplu, cei care se cazează de Crăciun şi Revelion la o pensiune din Arieşeni, pot face ”baie la ciubăr”, în mijlocul naturii, bucurându-se de o privelişte de vis şi zăpadă din belşug. Turiştii profită de experienţa inedită şi preferă butoiul cu apă fierbinte în loc de jacuzzi.

Proprietarul acestei pensiuni a declarat corespondentului MEDIAFAX că turiştii se bucură de acest serviciu chiar şi când gradele din termometru sunt cu minus, şi nu simt frigul de afară, deoarece apa din ciubăr are peste 35 de grade Celsius.

Administratorul unei alte pensiuni din Arieşeni organizează excursii la obiectivele turistice din împrejurimi, precum Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Stâna de Vale, Cetăţile Ponorului, Dealul cu Melci, peştera Poarta lui Ionele sau Cheile Arieşului, iar cu câteva zile înainte de Crăciun îi invită pe turişti să participe la tăiatul porcului. De sărbători, servesc toţi din preparate.

Proprietarul unei alte unităţi de cazare din inima Munţilor Apuseni, construită şi mobilată în stil rustic, oferă turiştilor drumeţii, dar şi plimbări cu sania. După aceste activităţi, el le oferă un ceai cald, o ţuică fierbinte şi o masă tradiţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici