Craiova: 20 familii au fost evacuate dintr-un bloc din cauza unui incendiu

Un număr de 20 de familii dintr-un bloc din cartierul 1 Mai din Craiova au fost evacuate, duminică dimineaţă, după ce într-un apartament în care existau mai multe resturi menajere, colectate de proprietară, au luat foc de la o lumânare aprinsă de aceasta.

37 afișări
Imaginea articolului Craiova: 20 familii au fost evacuate dintr-un bloc din cauza unui incendiu

Craiova: 20 familii au fost evacuate dintr-un bloc din cauza unui incendiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Familiile din blocul K11, din cartierul craiovean 1 Mai, au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00, după ce într-unul din apartamente a izbucnit un incendiu.

Vecinii spun că proprietara apartamentului, Elena Mielu (73 ani), strânge resturi menajere pe care le depozitează în casă, din această cauză locatarii sesizând în mai multe rânduri inspecţia sanitară din cauza riscului îmbolnăvirii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă de bătrână de la care au luat foc gunoaiele depozitate în apartament.

"Detaşamentul 1 a intervenit cu două autospeciale cu apă la blocul K 11, din cartierul 1 Mai, unde mai multe resturi menajere, aproximativ 1.500 de kilograme, au luat foc de la o lumânare aprinsă de proprietară. Cele douăzeci de familii din blocul respectiv au fost scoase afară din cauza fumului gros, însă nu au fost înregistrate victime", a declarat căpitan Florin Cocoşilă, din cadrul Biroului de presă al ISU Dolj.

O echipă de la Salubritate a intervenit pentru a scoate resturile menajere din apartamentul, în care s-a produs incendiul.

"Am scos trei containere cu haine şi gunoaie adunate de proprietară", a declarat Marin Sandi, angajat al Salubrităţii.

Locatarii blocului K 11 susţin că nu este pentru prima dată când pompierii intervin pentru a stinge un incendiu ce izbucneşte în apartamentul bătrânei.

"Eu dormeam şi am fost sunată la interfon de o cunoştinţă care a văzut focul. Am luat familia şi am ieşit repede din casă. Suntem disperaţi că nu e prima dată când se întâmplă asta. Şi din cauza apei pe care au folosit-o pompierii s-au inundat apartamentele de la parter. Cine plăteşte paguba?", a declarat Ada Cristan, locatară din blocul K11.

La ora transmiterii acestei ştiri, angajaţii de la Salubritate reuşiseră să scoată gunoaiele din locuinţa bătrânei, pe care au ridicat-o cu trei containere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici