Creşte numărul de infecţii respiratorii: Peste 98.000 de cazuri, înregistrate săptămâna trecută

Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a înregistrat în perioada 21 - 27 noiembrie, 98.273 cazuri de infecţii respiratorii acute, numărul acestora fiind cu 1,3% mai mare faţă de cel înregistrat săptamâna precedentă, informează Ministerul Sănătăţii.

85 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul de infecţii respiratorii: Peste 98.000 de cazuri, înregistrate săptămâna trecută

Creşte numărul de infecţii respiratorii: Peste 98.000 de cazuri, înregistrate săptămâna trecută (Imagine:Shutterstok )

Potrivit statisticilor, peste 17.213 din totalul cazurilor de infecţii respiratorii acute au fost pneumonii, iar 81.013 viroze respiratorii.

Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat săptămâna precedentă, respectiv 47 faţă de 59.

Niciun laborator nu a confirmat prezenţa gripei în România.

Ministerul Sănătăţii derulează Campania de vaccinare gratuită antigripală, până în prezent fiind imunizate 208.202 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici