Creşterea preţului la întreţinere - măsura de austeritate pe care o vor plăti şi privaţii

Retragerea subvenţiilor guvernamentale pentru apă caldă şi căldură va arunca în aer facturile bucureştenilor. Primăria Capitalei a stabilit preţurile nesubvenţionate pentru apă caldă şi căldură, informează cotidianul Gândul.

30 afișări
Imaginea articolului Creşterea preţului la întreţinere - măsura de austeritate pe care o vor plăti şi privaţii

Creşterea preţului la întreţinere - măsura de austeritate pe care o vor plăti şi privaţii (Imagine: Catalina_Filip/Mediafax Foto)

Potrivit cifrelor municipalităţii, preţul cu TVA al apei calde va creşte de la 119 lei la 298 de lei gigacaloria. Preţul energiei termice pentru încălzire creşte de la 119 lei pe gigacalorie la 167 pe gigacalorie. Pentru un apartament mediu din Bucureşti (2,5 camere), calculele arată că întreţinerea medie lunară (apă caldă şi încălzire) se va mări cu 72%.

Citeşte mai multe despre preţul întreţinerii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici