Crimă şocantă la Braşov: O femeie şi-a ucis bebeluşul în vârstă de şase luni. Copilul a fost secţionat şi pus în pungi de plastic

O femeie însărcinată şi-a ucis bebeluşul în vârstă de şase luni, în locuinţa situată pe strada Republicii, din Braşov, ceilalţi copii ai acesteia fiind luaţi de angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov.

4943 afișări
Imaginea articolului Crimă şocantă la Braşov: O femeie şi-a ucis bebeluşul în vârstă de şase luni. Copilul a fost secţionat şi pus în pungi de plastic

Crimă şocantă la Braşov: O femeie şi-a ucis bebeluşul în vârstă de şase luni. Copilul a fost secţionat şi pus în pungi de plastic (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi, femeia, care mai are şase copii, locuia, împreună cu aceştia, pe strada Piaţa Sfatului nr. 13, din municipiul Braşov.

Naghi a precizat că bebeluşul "a fost secţionat", iar în acest caz se fac cercetări pentru omor deosebit de grav, urmând să se stabilească arma crimei.

Tatăl bebeluşului este cel care a anunţat crima la 112, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, care a precizat că femeia are 27 de ani.

Potrivit sursei citate, crima a fost anunţată la numărul de urgenţă 112 în jurul orei 15.00, de către tatăl copilului, în vârstă de 28 de ani. Când au intrat în casă poliţiştii au găsit sânge peste tot şi copilul secţionat în mai multe bucăţi şi pus în pungi de plastic.

În momentul în care bărbatul a venit acasă, în locuinţă cu femeia mai erau trei copii, iar el era însoţit de ceilalţi trei copii.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că în ultima perioadă soţia sa avea probleme psihice. Potrivit surselor citate, familia aparţinea cultului penticostal.

Femeia a fost ridicată de la locuinţa sa cu cătuşe la mâini, fiind dusă la Poliţie pentru audieri, ea fiind acuzată de omor deosebit de grav.

Toţi ceilalţi copii ai femeii au fost preluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Braşov, în timp ce femeia este audiată de către poliţişti.

Psihiatru: Gestul femeii din Braşov de a-şi omorî bebeluşul poate fi debutul unei boli psihice

Gestul femeii de a-şi omorât bebeluşul în vârstă de şase luni, în condiţiile în care era însărcinată, iar acasă mai avea şase copii poate marca debutul unei boli psihice grave sau agravarea uneia existente, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, profesor Florian Tudose, psihiatru la SUUB.

"Cazul trebuie analizat din toate punctele de vedere. Trebuie analizat gradul de pregătire al femeii şi al soţului ei. Oricum, avem în faţă o persoană cu fragilitate psihologică şi biologică, dacă ea avea şase copii, era din nou însărcinată, iar diferenţa dintre ultimul născut şi noua sarcină era de doar câteva luni", a mai spus profesorul Florina Tudose.

Comportamentul ei reprezintă cel mai înalt al bolii psihice. "Este greu de crezut că ar putea exista o altă cauză, cum ar fi una socială. Este ridicolă ipoteza reactivă, cum ar fi că şi-a omorât copilul pentru că a fost înşelată de bărbat, nu mai avea bani sau altele de acest gen. Este un act de violenţă psihotică care ţine de spectrul bolii şi nu al normalităţii", a menţionat medicul Tudose.

El a susţinut că o altă analiză vizează posibila apartenenţă a femeii la un anume cult, care nu recunoaşte boala psihică şi din acest motiv nu poate fi tratată.

Potrivit lui Tudose, având în vedere că femeia are şase copii, fiind însărcinată cu al şaptelea, ar putea duce la posibilitatea ca femeia să fi făcut o depresie.

"Era oricum într-o perioadă fragilă. Poate avea deja o boală psihică şi atunci acest gest poate fi rezultatul unei crize provocate de boală. Cred că este debutul medico-legal al unei boli psihice. Trebuite însă ca anchetatorii să analizeze toate datele pe care le au privind comportamentul şi viaţa acestui cuplu", a mai spus profesorul Tudose.

Cei mai mari copii ai femeii au 8 şi 9 ani, fiind elevi la Liceul Pedagogic

Cei mai mari copii ai femeii au opt şi nouă ani şi sunt elevi la Liceul Pedagogic, iar în momentul comiterii crimei aceştia tocmai se întorseseră de la şcoală.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au alţi şase copii - cinci băieţi şi o fată. Cei mai mari dintre ei, fata, de 9 ani, şi un băiat de 8 ani, sunt elevi la Liceul Pedagogic din Braşov.

Potrivit anchetatorilor, cei doi copii tocmai se întorseseră de la şcoală în momentul în care mama lor l-a ucis pe bebeluşul de şase luni. La momentul comiterii crimei în locuinţă se mai afla şi un băieţel în vărstă de doi ani şi jumătate, care dormea.

Tatăl copilului se întorsese de la Ghimbav, de la părinţii săi, care îi ajutau cu bani şi alimente. Bărbatul a ajuns acasă însoţit de ceilalţi trei copii, cu vârste de 3, 5 şi 6 ani.

Familia Iudeanu locuişte în Piaţa Sfatului nr. 13 din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri - unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie.

Nici femeia, dar nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constant, familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.

Cei şase copii vor rămâne în grija tatălui şi a bunicilor

Cei şase copii cu vârste între 2 şi 9 ani vor rămâne în grija tatălui lor şi a bunicilor paterni, care au o situaţie materială foarte bună, afirmă reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.

Directorul DGASPC Braşov, Virginia Martin, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că cei şase copii, cinci băieţi şi o fată, vor rămâne în îngrijirea tatălui lor şi a bunicilor din partea tatălui, care locuiesc în Ghimbav şi au o situaţie materială foarte bună.

"Noi ne-am autosesizat în acest caz după ce am aflat din presă, deşi ar fi fost normal ca primul telefon să îl primim de la Poliţie, fiind vorba despre copii. O echipă de la noi, formată din psiholog şi asistent social, a mers la faţă locului, s-a discutat cu tatăl şi cu vecinii. Tatăl spune că nu are nevoie de noi şi insistă să îşi crească singur copiii, susţinut de bunicii paterni, care locuiesc în Ghimbav şi care sunt foarte înstăriţi. Au trei case cu etaj, au condiţii foarte bune.

Oricum, vom merge şi noi acolo să vedem ce condiţii au şi dacă există suspiciuni de vreun fel vom putea lua copiii. Dar asta nu se poate decât cu ordonanţă preşedinţială, mai ales că tatăl vrea să îi crească, iar cel mai bun mediu pentru un copil este cel familial", a spus Martin.

Potrivit acestuia, DGASPC va monitoriza acest caz şi îi va consilia psihologic pe copii.

Tatăl copiilor, Iosif Iudeanu, în vârstă de 38 de ani, este descris de către vecini ca fiind un om foarte harnic şi care îşi iubeşte copiii. El lucrează, ca persoană fizică autorizată, la reparaţii încălţăminte, însă face şi munci ziliere, fără a avea însă un venit constant.

Femeia nu este înregistrată ca având vreo boală psihică

"Nu este schizofrenică, aşa cum am auzit că s-a spus. Nu este înregistrată ca având vreo boală psihică. Nu ne-a sesizat nimeni de la Neuropsihiatrie că ar fi suferit de vreo astfel de boală. A fost ceva de neexplicat, fulgerător", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, Virginia Martin.

Vecinii familiei Iudeanu spun că femeia, care nu lucrează, era foarte iubitoare şi era văzută deseori cu copiii la plimbare, în centrul Braşovului.

"O vedeam de multe ori că ieşea aici, în piaţă (Piaţa Sfatului-n.r.) cu copiii. Era foarte grijulie şi iubitoare. Copiii erau îngrijiţi. Amândoi îşi iubeau copiii. Nu pot înţelege ce s-a întâmplat. Nu-mi vine să cred că a putut face aşa ceva", a spus o vecină a familiei Iudeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici