Cristian Borcea, închis la Jilava, primeşte aviz pozitiv la cererea de eliberare condiţionată

Comisia de eliberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Jilava a analizat cererea de eliberare formulată de Cristian Borcea, iar avizul este unul favorabil, potrivit unor surse din cadrul ANP. Instanţa trebuie să decidă pe 10 septembrie dacă admite solicitarea lui Borcea.

3170 afișări
Imaginea articolului Cristian Borcea, închis la Jilava, primeşte aviz pozitiv la cererea de eliberare condiţionată

Comisia de la Jilava a avizat favorabil cererea de eliberare condiţionată a lui Borcea - surse

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au precizat, pentru MEDIAFAX, că o comisie de eliberări condiţionate a analizat cererea lui Cristian Borcea de a fi eliberat. Comisia analizează cererea deţinutului şi face o propunere (de eliberare sau de respingere a cererii), urmând ca judecătorii să decidă dacă admit sau nu solicitarea.

În cursul zilei de joi, comisia a decis să avizeze favorabil cererea fostului finanţator Dinamo, deoarece Borcea este închis în regim deschis şi a prestat muncă în detenţie.

Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor şi încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 stabilind termen de judecată pe 10 septembrie.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Cristian Borcea îşi execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.

Taguri:
borcea,
jilava,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici