Cristian Dumitrescu: Funeriu a fost cel mai slab şi prost ales ministru al Educaţiei

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii PDL pe Educaţie, că fostul ministru Daniel Funeriu este cel mai slab şi prost ales ministru, arătând că acesta a reuşit să compromită Pactul pentru educaţie, iar legea promovată de el a dus domeniul în faliment.

292 afișări
Imaginea articolului Cristian Dumitrescu: Funeriu a fost cel mai slab şi prost ales ministru al Educaţiei

Cristian Dumitrescu: Funeriu a fost cel mai slab şi prost ales ministru al Educaţiei

"Nimic din ce a însemnat falimentul guvernării Boc nu este mai grav decât dezastrul produs în Educaţie de ministrul Funeriu, cel mai slab şi prost ales ministru al Educaţiei", a afirmat, în plen, Cristian Dumitrescu, preşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Dumitrescu a spus că Funeriu, "folosind o viclenie", a aprobat, fără dezbatere parlamentară, "o lege care a dus Educaţia românească în faliment şi pe marginea prăpăstiei" şi care "a umilit profesori şi elevi".

El a mai arătat că Funeriu a reuşit să compromită Pactul pe educaţie şi că miile de cetăţeni care au ieşit în stradă în ianuarie 2012 au avut printre revendicări stoparea haosului din educaţie.

"Câţi aveţi curajul să recunoaşteţi ce preţ aţi plătit pentru un neavenit?", le-a spus Dumitrescu iniţiatorilor moţiunii.

El a adăugat că Daniel Funeriu a costat enorm PDL, dar este nesemnificativ faţă de preţul plătit de elevi şi profesori.

"Legea Funeriu a fost construită de la început cu ostilitatea, neînţelegerea faţă de realităţile României, cu un spirit aventuros, totul a fost mistificat", a mai arătat deputatul PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici