Cristina Tarcea vrea să se pensioneze. Judecătorii CSM discută, joi, solicitarea fostei şefe a instanţei supreme

Judecătorii CSM discută, joi, cererea de pensionare a Cristinei Tarcea, fosta şefă a instanţei supreme. Pensionarea magistratului este pe ordinea de zi a Secţiei pentru judecători.

768 afișări
Imaginea articolului Cristina Tarcea vrea să se pensioneze. Judecătorii CSM discută, joi, solicitarea fostei şefe a instanţei supreme

Cristina Tarcea cere să se pensioneze

Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, judecător la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie va fi discutată în Secţia pentru judecători de joi.

Cristina Tarcea a fost preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie până în luna septembrie 2019.

Magistratul nu şi-a depus candidatura pentru un al doilea mandat deoarece experienţa şi relaţiile din afara sistemului au făcut-o să îşi dorească din nou o relaţie cu "oameni cu mai puţină imaginaţie".

"Răspunsul diplomatic ar suna la maniera "am obosit". Răspunsul sincer este că în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionez cu persoane din afara sistemului de justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie", a declarat Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, în luna iulie 2019.

"Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Şi am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii", a mai spus Tarcea.

Actualul preşedinte al ICCJ este Corina Corbu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici