Criza COVID-19 loveşte în tradiţii: Pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi va ţine şapte zile

  • Pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi va ţine şapte zile în loc de trei zile, aşa cum se întâmpla de obicei
  • Organizatorii tradiţionalei sărbători au făcut modificarea pentru a permite credincioşilor să participe la pelerinaj, respectând regulile de protecţie sanitară în contextul epidemiei
457 afișări
Imaginea articolului Criza COVID-19 loveşte în tradiţii: Pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi va ţine şapte zile

Criza COVID-19 loveşte în tradiţii: Pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi va ţine şapte zile

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor a anunţat că moaştele vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană încă de pe 8 octombrie.

„Pentru a se evita o concentrare a închinătorilor de-a lungul a doar câteva zile, racla cu moaştele Cuvioasei va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană şi depusă în baldachinul special amenajat încă din data de 8 octombrie şi va rămâne acolo timp de o săptămână, până pe 15 octombrie”, a precizat Biroul de presă al Arhiepiscopiei prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, momentul tradiţional „Calea Sfinţilor” va avea o altă desfăşurare întrucât nu este permisă prezenţa mulţimilor de credincioşi. Racla cu sfintele moaşte va fi purtată de o maşină în procesiune pe străzile importante din toate cartierele oraşului. Credincioşii din Iaşi vor putea astfel să privească şi de la nivelul ferestrelor şi al balcoanelor pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva.

În locul în care se desfăşoară pelerinajul vor fi amenajate căi diferite de intrare şi de ieşire, vor exista măşti, dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini, covoraşe dezinfectante, iar pachetele cu iconiţe şi aghiasmă vor fi oferite cadou în condiţii de igienă. Grupurile nu vor avea voie să staţioneze în curtea catedralei, iar la slujba Sfintei Liturghii vor fi formate spaţii delimitate pentru un număr redus de persoane. Anul acesta nu vor fi aduse nici din ţară, nici din străinătate alte moaşte sau relicve sfinte, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici