Criza economică îi obligă pe mafioţii britanici rivali să împartă armele între ei

Anchetatorii britanici au ajuns la concluzia că, din cauza recesiunii, grupările mafiote rivale din Marea Britanie au ajuns să împartă armele între ele, existând un sediu "central" unde acestea sunt depuse şi de unde pot fi "închiriate", informează The Independent.

18 afișări
Imaginea articolului Criza economică îi obligă pe mafioţii britanici rivali să împartă armele între ei

Criza economică îi obligă pe mafioţii britanici rivali să împartă armele între ei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Detectivul şef Paul James, de la Serviciul de Informaţii privind Arme şi Muniţii, a spus că aceleaşi arme sunt folosite de foarte multe ori de membri ai unor grupări rivale.

Anchetatorii au explicat că, de fiecare dată când se trage cu o armă, aceasta lasă o amprentă unică pe glonţ. Cu ajutorul acestor amprente investigatorii au reuşit să creeze o bază de date naţională privind armele deţinute ilegal de grupările mafiote.

Serviciul a fost înfiinţat anul trecut, iar în primele 12 luni de funcţionare a creat legături între 350 de arme de foc şi infracţiuni.

Există trei sedii ale serviciului, în Anglia şi Wales, iar al patrulea va fi deschis în Glasgow, în decursul anului 2010.

Unele arme identificate de anchetatori au fost folosite în zone aflate la sute de kilometri depărtare una de cealaltă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici