Criza Euthyrox se prelungeşte. Orban: Din cauza pandemiei, oamenii şi-au făcut stocuri de medicamente

Premierul Ludovic Orban spune că pacienţii şi-au făcut stocuri de Euthyrox din cauza pandemiei şi că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piaţă echivalenţi.

3718 afișări
Imaginea articolului Criza Euthyrox se prelungeşte. Orban: Din cauza pandemiei, oamenii şi-au făcut stocuri de medicamente

Criza Euthyrox se prelungeşte. Orban: Din cauza pandemiei, oamenii şi-au făcut stocuri

„Cantitatea de Euthyrox care a fost vândută în această perioadă este mai mare decât cantitatea de Euthyrox care a fost vândută anterior. Ce s-a întâmplat? Din cauza pandemiei s-a luat decizia să nu se mai dea pe o lună, ci să se dea pe o perioadă mai lungă. Oamenii şi-au făcut stocuri. Deci, pe date statistice cantitatea vândută e mai mare decât cea vândută în perioada anterioară”, explică Ludovic Orban.

El spune că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piaţă echivalenţi.

Euthyrox, un medicament vital pentru 500 de mii de pacienţi români cu afecţiuni tiroidiene, care costă doar 10 lei cutia, este în continuare de negăsit în farmaciile din România, la 7 luni de la izbucnirea crizei, afirmă Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, pentru Hotnews: "Trăim o criză fără de sfârşit. Să vă mai spun că suntem singura ţară din Europa care are probleme cu acest medicament?"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici