Criza provocată de cerealele din Ucraina. Proteste cu utilaje agricole în România

Fermierii români vor oganiza proteste de amploare în mai multe zone ale ţării. Vineri, ei îşi vor duce utilajele în faţa unor instituţii, dar şi la punctele de trecere a frontierei. Agricultorii sunt revoltaţi de faptul că autorităţile nu-i protejează în faţa crizei provocate de războiul din Ucraina.

1107 afișări
Imaginea articolului Criza provocată de cerealele din Ucraina. Proteste cu utilaje agricole în România

Criza provocată de cerealele din Ucraina. Proteste cu utilaje agricole în România

Utilajele agricole vor bloca parţial puncte vamale, staţii de carburanţi, drumuri şi instituţii. Fermierii spun că afacerile lor sunt în pericol din cauza produselor care vin din Ucraina.

Această formă extremă de manifestare este consecinţa nemulţumirii şi dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din ţara noastră, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în ţările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forţarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunţat Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare.

Potrivit organizatorilor, proteste vor fi în Bucureşti şi în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea şi Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici