CSAT a aprobat ca în 2020 peste 3000 de militari şi poliţişti să participe la misiuni în afara ţării

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat în şedinţa de marţi forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili şi poliţişti din Armată şi MAI vor participa la misiuni.

762 afișări
Imaginea articolului CSAT a aprobat ca în 2020 peste 3000 de militari şi poliţişti să participe la misiuni în afara ţării

CSAT a aprobat ca în 2020 peste 3000 de militari şi poliţişti să participe la misiuni în afara ţării

"În continuarea şedinţei, membrii CSAT au analizat şi aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2020. Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari şi poliţişti", arată un comunicat emis, marţi, de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei, elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forţelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră şi în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari.

Taguri:
misiuni,
csat,
armată

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici