CSAT a aprobat retragerea României din SHIRBRIG

CSAT a aprobat retragerea României din Brigada multinaţională în aşteptare cu capacitate de luptă ridicată pentru operaţiuni ONU (SHIRBRIG), potrivit unui comunicat al Consiliului, transmis după şedinţa de marţi de la Palatul Cotroceni.

55 afișări
Imaginea articolului CSAT a aprobat retragerea României din SHIRBRIG

CSAT a aprobat retragerea României din SHIRBRIG

Potrivit documentului, şedinţa CSAT a prilejuit aprobarea acestei hotărâri.

Hotărârea CSAT este un pas procedural obligatoriu ca urmare a deciziei luate de cele 14 state componente de a se retrage unilateral din respectiva structură, se arată în comunicat.

La 13 decembrie 2001 a avut loc, la sediul Comandamentului Brigăzii ONU - SHIRBRIG (Brigada Multinaţională cu Capacitate de Luptă Ridicată a Forţelor ONU în Aşteptare, iniţiativă care aparţine Danemarcei), aflat lângă Copenhaga, ceremonia semnării "Acordului între statele participante la SHIRBRIG privind statutul forţelor lor".

În această etapă, acordul a fost semnat de şapte state membre SHIRBRIG: Danemarca, Italia, Olanda, Norvegia, Suedia, Finlanda şi România.

Cu acea ocazie, statele semnatare au subliniat importanţa Acordului menţionat pentru demararea procesului de creare a unei forţe ONU în "Stand-by", capabilă să răspundă urgent solicitărilor organizaţiei mondiale în domeniul prevenirii conflictelor şi organizării operaţiunilor de pace.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici