Cseke: Asigurarea de condiţii de lucru mai bune ar reduce numărul medicilor care părăsesc ţara

Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a declarat, vineri, la Suceava, că asigurarea unor condiţii de lucru mai bune pentru personalul medical ar putea contribui la o reducere a numărului asistenţilor medicali şi medicilor care părăsesc ţara.

20 afișări
Imaginea articolului Cseke: Asigurarea de condiţii de lucru mai bune ar reduce numărul medicilor care părăsesc ţara

Cseke: Asigurarea de condiţii de lucru mai bune ar reduce numărul medicilor care părăsesc ţara (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cseke Atilla a spus, în timpul vizitei pe care a făcut-o, vineri, în pavilioanele istorice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, recent reabilitate şi modernizate, că nimeni nu ar dori să plece din locurile natale daca s-ar oferi condiţii de lucru mai bune personalului medical.

Ministrul Sănătăţii a spus că şi în Germania există o problemă cu plecarea medicilor şi asistenţilor medicali, medicii plecând preponderent spre ţările scandinave, iar asistenţii medicali spre Elveţia.

El a explicat că între Germania şi ţările scandinave nu există diferenţe semnificative în privinţa salarizării personalului medical, dar că în ţările scandinave sistemul sanitar dispune de infrastructură, dotări şi calitatea serviciilor dintre cele mai bune.

"Ţările scandinave au un sistem medical ce permite reciclarea dotărilor. Ei, dacă achiziţionează acum o dotare ultraperformantă deja ştiu că peste cinci ani vor cumpăra din nou", a spus Cseke.

El a subliniat că pentru un medic, oricâtă experienţă ar avea, contează şi condiţiile la locul de muncă.

Ministrul Sănătăţii a apreciat, în timpul vizitei la Unitatea de Primire a Urgenţelor a SJU Suceava, că de-a lungul anilor s-au făcut paşi importanţi în privinţa dotărilor în sistemul de sănătate.

"Eu am mai fost şi în alte părţi, alte ţări, şi nu stăm cu nimic mai prejos, iar personalul e pregătit, pe partea de urgenţe chiar avem rezultate", a mai spus Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii s-a declarat mulţumit de condiţiile oferite pacienţilor şi personalului medical din spitalul sucevean, arătând că s-ar bucura dacă 80 la sută din spitalele româneşti pe care le-a vizitat ar oferi asemenea condiţii.

În timpul vizitei la spitalul sucevean, Cseke Attila a primit din partea unei paciente un buchet de lalele albe, laleaua fiind simbolul electoral al UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici