Cseke Attila şi-a anunţat demisia încă de luni, dar premierul şi UDMR i-au cerut să se mai gândească

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, a informat premierul Emil Boc şi conducerea UDMR încă de luni despre dorinţa de a demisiona, întrucât a înţeles că nu are şanse să primescă bani la rectificarea bugetară, dar i s-a cerut să se mai gândească.

170 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila şi-a anunţat demisia încă de luni, dar premierul şi UDMR i-au cerut să se mai gândească

Cseke Attila şi-a anunţat demisia încă de luni, dar premierul şi UDMR i-au cerut să se mai gândească (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am anunţat încă de luni că demisionez. Premierul mi-a spus să mă mai gândesc. La fel şi conducerea UDMR. Dar, după discuţiile de miercuri, am înţeles că nu mai am de ce să mai rămân, pentru că în pofida reformei începute nu voi primi niciun ban", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila.

El a spus că a primit toate asigurările că la rectificarea bugetară din toamnă va primi şi Ministerul Sănătăţii bani.

"Am primit asigurări că la rectificarea bugetară din toamnă voi primi mai mulţi bani. Din păcate, era prea tâziu pentru mine, aşa că joi i-am spus premierului din nou că demisionez. Am respectat toată procedura legală. La ora 14.00 lăsam demisia la Cabinetul primului ministru, iar la ora 15.00 anunţam public gestul meu. Acum rămân cât va fi nevoie, adică maximum 15 zile, timp în care muncesc, adică perfectez documentele începute", a adăugat Cseke Attila.

El a spus că nu şi-a dorit niciodată să fie ministru al Sănătăţii, dar a fost propus de UDMR.

"Nu mi-am dorit această funcţie. Am fost propus de UDMR. A fost o provocare pentru mine, îmi plac provocările. Totuşi Ministerul Sănătăţii este un minister foarte greu, pentru că mentalitatea multora este aceea că sănătatea nu produce, doar consumă. Şi atunci trebuie mai întâi să te lupţi cu mentalităţi, cu atitudini. Eu nu am nimic cu nicio persoană, ci doar cu atitudinile. Nu cred că aş mai accepta acum o funcţie de ministru, oricare ar fi ministerul", a conchis Cseke Attila.

Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Cseke Attila a spus că abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificării bugetare, iar ministrul Sănătăţii nu a fost consultat în legătură cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici